(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Jahodové knedlíky "blbouni"
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky 1 vejce 10g droždí+lžíce cukru+lžíce mouky+trochu mléka=kváse dvě špetky soli 250ml mléka jahody
Postup přípravy
Připravíme si kvásek,když nám pěkně vyběhne dáme ho do mísy k mouce,soli,mléku,vejci a vypracujeme těsto,které necháme v teple kynout 1,5hodiny.
Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce,do každého dáme jahodu nebo dvě a důkladně zabalíme.Zabalené knedlíky necháme ještě tak 15minut kynout než se nám začne vařit voda ve větším hrnci.
Do vroucí vody dáme sůl a vkládáme knedlíky.
Ty vaříme 5 minut z jedné a 5minut z druhé strany.Pozor!Nevařit déle,srazily by se.
Jeden knedlík po 10 minutách vyndáme a lehce roztrhneme,pokud je hotový vyndáme ostatní a ihned je propíchneme vidličkou aby se nesrazily
Zdobíme strouhaným tvarohem,moučkovým cukrem a máslem.
Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce,do každého dáme jahodu nebo dvě a důkladně zabalíme.Zabalené knedlíky necháme ještě tak 15minut kynout než se nám začne vařit voda ve větším hrnci.
Do vroucí vody dáme sůl a vkládáme knedlíky.
Ty vaříme 5 minut z jedné a 5minut z druhé strany.Pozor!Nevařit déle,srazily by se.
Jeden knedlík po 10 minutách vyndáme a lehce roztrhneme,pokud je hotový vyndáme ostatní a ihned je propíchneme vidličkou aby se nesrazily
Zdobíme strouhaným tvarohem,moučkovým cukrem a máslem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé