Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Zeleninový mix - cukety x rajčata aj.

0.0
Zeleninový mix - cukety x rajčata aj.

Potřebné ingredience

4 cukety / 8 rajčat / 2 cibule bílé/ 8 stroužků česneku / 10 žampiónů / eidam, gouda, či niva / olivový olej / sůl / pepř / italy mix (pokud nemáte, použijte např. oregáno a tymián, či jiné dostupné bylinky)

Postup přípravy

Cukety a rajčata nakrájím na kostky, cibuli na drobno, žampióny na plátky a česnek rozdrtím. Směs prosolím, nakořením a pořádně promíchám. K pečení v troubě požívám keramickou zapékací mísu se skleněným víkem, na dno dám lehce olivového oleje, vložím směs, zakryju víkem a peču cca hodinu, horní i spodní pečení na 180°C. Ke konci odstraním víko a průběžně ochutnávám, aby se zelenina nerozvařila. Ke konci směs posypu sýrem, který mám zrovna k dispozici, ten se krásně rozteče a dodá jídlu vůni a chuť.Směs nemusíte zkraje podlévat, jelikož zelenina pustí opravdu hodně šťávy.

Uvedené množství je pro 2 osoby na minimálně 3 obědy. V horkých dnech ho jíme studené, ale dobře chutná i teplé.

Pro masové typy:při míchání zeleniny můžete přidat na malé kostky nakrájené buď kuřecí prsní, nebo steak, případně samozřejmě krůtí maso. Pokud zrovna nemáte maso, můžete použít kvalitní šunku. Jednou jsem přidala rybí filé-nebylo to sice nechutné, ale tuto kombinaci jsem už podruhé nevařila. Rovněž jen 1x jsem do zeleniny přimíchala brokolici a již nikdy více-nesedí tam.

K jídlu můžete podat např. bagetu. My ho jíme bez pečiva.

Koření Italy mix mám od prodejkyně Justu-Nahrinu-je opravdu vynikající a chutné. Pokud nemáte, tak i koření od Kotányho je dobré a dostupné.
Dobrou chuť.

Dle rozpisu nakrájím uvedené ingredience, pořádně promíchám a vložím do zapékací mísy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie