Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Nadívaná kuřecí rolka s bylinkovými těstovinami

0.0
Nadívaná kuřecí rolka s bylinkovými těstovinami

Potřebné ingredience

Rolka: Kuřecí prsíčka bez kosti, 1 kg Slanina (italská, anglická), 250 g Kapie, 100 g Jarní cibulka, 100 g Ementál, 100 g Vejce, 2 ks Dle chuti sůl, barevný pepř, drcený kmín Pečící papír Olej na potření pečícího papíru Těstovinový salát: Bylinkové těstoviny, 350 g Ředkvičky, 200 g Okurka hadovka, 200 g Cherry rajčátka, 200 g Majonéza light (popř. bílý jogurt), 200 g Jarní cibulka, 200 g Kapie, 100 g Na ozdobu polníček, lístek ledového salátu Dle chuti sůl, pepř Olej do vody na vaření těstovin

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme.

Z rozšlehaných vajíček připravíme omeletu, kterou rozdělíme na tři díly.

Rozprostřený pečící papír (cca 40 × 80 cm) potřeme na středu olejem (do tvaru obdélníku, ale max. 10 cm od okraje), zlehka posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a drceným kmínem.

Na takto připravený pečící papír poklademe plátky slaniny svisle vedle sebe (dle použitého druhu i ve více řadách pod sebe).

Připravené kuřecí maso poklademe na slaninu (stále dodržujeme tvar obdélníku).

Středem naskládáme plátky Ementálu, vaječnou omeletu, na proužky pokrájenou kapii a podélně rozkrojené jarní cibulky.

Pomocí pečícího papíru vše pevně srolujeme do tvaru rolády a konce peč. papíru velice pevně stočíme a celé přeneseme na plech.

Poté pečemě v předehřáté troubě 40 min. na 170 °C.

Po upečení necháme rolku cca 10 min. v pečícím papíru odpočívat, aby se zatáhla a šla dobře krájet…

Salát z bylinkových těstovin:

Bylinkové těstoviny uvaříme cca 6 min ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje.

Poté ihned propláchneme studenou vodou, abychom okamžitě zastavili proces tepelné úpravy.

Všechny druhy zeleniny pokrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme.

Přidáme majonézu (jogurt) a vše důkladně promícháme.

Nakonec lehce vmícháme uvařené těstoviny.



Na talíř servírujeme salát z bylinkových těstovin na lístek ledového salátu a podáváme jej vychlazený s teplou či již schlazenou kuřecí rolkou. Na ozdobu celého pokrmu použijeme lístky polníčku.

Při tvorbě tohoto receptu jsem se nechala inspirovat jarem, ke kterému neodmyslitelně patří právě vůně bylinek. Proto jsem volila již zmiňované bylinkové těstoviny. Jejichž chuť v kombinaci s čerstvou zeleninou a šťavnatým kuřecím masíčkem je vhodným pokrmem k doplnění potřebných vitamínů a energie v jarním období.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie