(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Chřestová polévka - bílá
Potřebné ingredience
chřest bílý (nejlépe čerstvý oloupaný)
máslo, sůl bílý pepř, muškátový oříšek, smetana, těstoviny
Postup přípravy
Chřest oloupeme nakrájíme na špalíčky a dáme vařit do cca 500 ml vody. Přidáme sůl, bílý mletý pepř (může být i černý, ale nevypadá to tak pěkně), máslo a nastrouháme dle chuti část muškátového oříšku. Necháme povařit a pak přidáme smetanu, na mírném ohni necháme projít varem a můžeme podávat. Nám moc chutná. Aby byla hustější, přidávám do polévky nalámané špagety nebo vrtulky. nebo dělám krupicové nočky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

evolotka
(upraveno)
1. 5. 2013, 9:32
Tak jako každý rok když je sezóna vařím tuto polávku dle Radky recptu a je
. Děkuji za receptík





nahlásit

ZPet
(upraveno)
21. 5. 2010, 11:20
dnes mám k obědu a je vynikající
děkuji za receptík



nahlásit

lang
(upraveno)
1. 6. 2008, 16:25
Radko, poprvé jsem koupila chřest a zkusila jsem ji, ráda zkouším nové druhy zeleniny. Koupila jsem takový svazek v Kauflandu, doma jsem to loupala - škrabkou jako brambory (je to tak dobře?), ale polévka mi trošičku připadá hořká a mezi zuby koušu i ta vlákna. Znamená to, že jsem ho málo oloupala? děkuju, Marcela
nahlásit

semmi
(upraveno)
29. 7. 2008, 13:06
@lang
Marcel přesně tak ta vlákna tam nesmí být, to musí všechno pryč
nahlásit