(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Velikonoční kakaový beránek (kluci v akci) moc dobrý,
Potřebné ingredience
Na velkou formu potřebujeme: 5 vajec200 g moučkového cukru,200 g másla nebo Hery,120 ml smetany,30 g kakaa,1/2 lžičky skořice,280 g polohrubé mouky,kypřící prášek do pečiva,máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formyTroubu vyhřejeme na 160 °C.Formu na beránka důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Postup přípravy
Smetanu svaříme s kakaem a skořicí a necháme vychladnout.
Máslo s cukrem a žloutky utřeme (vyšleháme) do jemné pěny, smícháme s kakaovou smetanou, vmícháme mouku s kypřícím práškem a na úplný závěr vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto nemícháme spíš obracíme.
Těstem naplníme formu (objemnější část), přiklopíme a pečeme 50–60 minut.
Po vyjmutí z trouby vrchní část formy odklopíme a necháme zchladnout, teprve pak beránka z formy vyjmeme.
Smetana a poměrně vydatná dávka tuku vám zaručí, že beránek nebude suchý a drobivý. Beránkovi nezapomeňte uvázat pěknou mašličku, ať je na velikonočním stole pěkný fešák.
Máslo s cukrem a žloutky utřeme (vyšleháme) do jemné pěny, smícháme s kakaovou smetanou, vmícháme mouku s kypřícím práškem a na úplný závěr vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto nemícháme spíš obracíme.
Těstem naplníme formu (objemnější část), přiklopíme a pečeme 50–60 minut.
Po vyjmutí z trouby vrchní část formy odklopíme a necháme zchladnout, teprve pak beránka z formy vyjmeme.
Smetana a poměrně vydatná dávka tuku vám zaručí, že beránek nebude suchý a drobivý. Beránkovi nezapomeňte uvázat pěknou mašličku, ať je na velikonočním stole pěkný fešák.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
1marti1
(upraveno)
30. 3. 2013, 18:03
Tak jdu na to(-:
Anelain
(upraveno)
24. 3. 2008, 16:41
Jsem mooooccc ráda, že všem chutnal u nás už je také nebožtík , manžel říkal, že tak dobrého beránka nejedl pak až bude čas doplním fotečku. Děkuju za informace o Beránkovi.
MachyA
(upraveno)
23. 3. 2008, 14:37
Super recept, moc jsme si pochutnali, úplně něco jiného než klasika! Bohužel už je nebožtík, jdu zadělávat na dalšího!
Zrušený účet
(upraveno)
22. 3. 2008, 18:08
já včera upekla,přidala jsem ještě tvaroh a BYL fakt moc dobrej byl,protože už jsme ho ...sežrali takže dneska v noci si to zopakuju
amam33
(upraveno)
22. 3. 2008, 17:59
Dneska jsem pekla,půl beránka už má malej v sobě stále se dožaduje přidat Musím přiznat že tak výbornýho beránka jsme ještě neměli,je to mnamina,dala jsem na něj bílou čok. polevu a prostě nemá chybu
větráček
(upraveno)
22. 3. 2008, 12:57
Tak beránek je hotov,zbylo mi trochu těsta upekla jsem v kastrůlku a těsto je moc dobrý chválím a děkuji za dobrý recept,že jste ho sem vložila
iva1170
(upraveno)
21. 3. 2008, 9:05
Já jsem těsto dala na plech jako buchtu,polila čokoládou a je to moc dobré.
misab
(upraveno)
19. 3. 2008, 21:06
To se to těhulkám peče!!! A nepřiveze ochutnat, nebo by to snad tento víkend vyšlo??? Míša, Mírové a Jiříček
Anelain
(upraveno)
20. 3. 2008, 21:44
@misab
Ahojky rodinko, to jsi mi udělala radost, že jsi mi napsala, nečekala jsem to Miško , abych pravdu řekla tak jsem ještě beránka nepekla ale líbil se mi recept, zítra se na něj chystám a pak napíšu hodnocení. My taky zdravíme rodinku a jestli se stavíme ti napíšu jo ,ani nejedeme do Mirošek má byt ošklivo . Hezký víkend a ať ti taťka v pondělí vypráší pořádně kožíšek
Anelain
(upraveno)
19. 3. 2008, 7:21
Ivčo, já osobně...když šlehám tak raději 33% šlehačku ale v tomto receptu se nic nešlehá tak postačí ta 30%....Zuzko doufám, že si pochutnáte.
xara
(upraveno)
18. 3. 2008, 19:52
Heli, prosím Vás - smetanu normální nebo smetanu ke šlehání - tzn. tu více jak 30%?
zuz@
(upraveno)
18. 3. 2008, 19:38
to jsem ráda, že jste tento recept vložila, děti na to koukaly a chtějí ho upéct a já si samozřejmě nic nezapsala