Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Řízky v jogurtu-děkuji OLZE

0.0
Řízky v jogurtu-děkuji OLZE

Potřebné ingredience

1 kelímekvelký bílý jogurt 1 špetkapepř 1 stroužekčesnek prolisovaný 2 ksvejce 8 kskuřecí prsní řízek  koření dle vlastní chuti 1 špetkasůl

Postup přípravy

Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a vložíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já přidal i pálivé grilovací koření. Pak maso v marinádě uložíme v uzavíratelné nádobě v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.

Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravil jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její suchost nepoužívám téměř vůbec. Ty byly po jogurtové úpravě šťavnaté, výborné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 20. 9. 2014, 20:31
(Y)právě jsem si je naložila a zítra bude mňamka :-) (clamp)
evicela 19. 9. 2014, 12:08
já dělám- 2 celá vejce, asi dl oleje, dvě velké lžíce jogurtu, dvě lžíce kečupu, lžíce hořčice, tři stroužky česneku, jedna malá nadrobno cibulka, sůl, pepř dle chuti, rozmíchat a plátky masa naložitt nejlépe na dva tři dny, potom smažit (jidlo)
Timejka 19. 9. 2014, 11:16
jogurt dobře zkřehčuje, podobný efekt má i hořčice nebo olej s česnekem :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie