Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

PEČENÝ KRÁLÍK.DEKUJI OLZE

0.0
PEČENÝ KRÁLÍK.DEKUJI OLZE

Potřebné ingredience

KRÁLÍK,ČESNEK,KMÍN,SUL BUČEK

Postup přípravy

Osmahne se cibulka na pekáči na trochu oleje a pak se do pekáče poklade naporcovaný králík a bůček, obojí osolené a potřené rozetřeným česnekem.U bůčku naříznema kůži navrchu a v pekáči ho ještě okmínujem. Podlijeme a 1/4 l vody a dusíme asi po 1/2 h dušení a podlévání vodou nebo vývarem přidáme do šťávy asi 3-4 stroužky česneku nakrájené na plátky. Za stálého podlívání dusíme do měkka. Asi po 1-1/2 hodině dušení (podle měkkosti masa) odkryjeme a dopečeme do barvy a vypečeme šťávu - seškrabáváním okrajů pekáče. Maso v pekáči překládáme aby se opeklo do barvy ze všech staran a kůže na bůčku byla křupavá. Nejlepší příloha je pochopitelně bramborový knedlík.
Jelokož tentokrát jsem neměl den předem uvařené brambory na knedlíky (z prášku zásadne nevařím), tak jsem udělal jihočeské houstičkové knedlíky - nezaměňovat s houskovým knedlíkem.

NEŽ HO DÁME DO TROUBY

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 27. 4. 2011, 13:44
vypadá nádherně (Y) :-p (Y)
jjjjezura 24. 4. 2011, 12:03
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
marcelau 24. 4. 2011, 11:15
krááásný pohled, mlask (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie