Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Maso Rumburak -děkuji vareni.cz

0.0
Maso Rumburak -děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

250 g sýr ,1 ks cibule, 500 g mleté vepřové maso,  grilovací koření, omáčka 300 ml bílý jogurt, 4 ks vejce, 5 lžic ostrý kečup, podle potřeby  máslo na vymazání  strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Na hlubší pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso s grilovacím kořením (možno použít jiné koření používané k pečení masa). Vše osmahneme 5 - 10 minut. Sýr nastrouháme.

Zatím si připravíme omáčku - v hrnci smícháme bílý jogurt , ostrý kečup a vejce, vše pořádně promícháme do hladké omáčky.

Opečené maso vložíme do vymazaného pekáčku vysypaného strouhankou, posypeme 1/2 nastrouhaného sýru, zalijeme omáčkou a dosypeme zbylý sýr. Maso Rumburak zapékáme v troubě na teplotu používanou k pečení masa. Maso Rumburak pečeme, dokud se na povrchu neutvoří tvrdá opečená kůrka.

Maso Rumburak podáváme s vařenými brambory. Místo mletého masa lze použít např. mraženou kuřecí sekanou, nebo nastrouhaný salám Junior, ale v dvojnásobném množství.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 22. 9. 2014, 12:26
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie