Rozkvetlý, kynutý koláč

Potřebné ingredience
Na těsto: 3/4 hrnku mléka, 2 žloutky / bílky na potření/, 2 pol. lžíce oleje 4 hrnky polohr. mouky, 1/3 hrnku cukru, špetka soli, 1 sušené droždí Na náplň: podle chuti- tvaroh, skořice, nutella, ořech. náplň, povidla, ...
Postup přípravy
Vykynuté těsto rozvátel na velký plát o síle cca 3-5 mm. Rozetřít náplň podle chuti. Zarolovat jako roládu. Nevzhledné kraje odkrojit- nechat na ozdobu středu. Roládu již přendat na plech, na pečící papír a spojit do věnce. Nůžkami nastříhat po celém obvodu jako hřeben. Nepřestříhnout celou. Pak jednotlivé dílky otáčet, vždy jeden otočit doprostřed věnce a otočit spirálou nahoru a 2 díly jen pootočit a nechat na vnější straně, tak stále dokola. Pak 2 odřízlé kraje vložit hezčí stranou doprostřed. Nechat ještě 30 min. kynout pod utěrkou. Před pečením potřít koláč bílky. Péct cca 15-20 min, při teplotě 180 stupňů. Já ho nechala dýl, je to na fotce vidět, ale i tak je to dobrota, Můj koláč je plněný nutellou. DOBROU CHUŤ !

Vykynuté těsto rozválet na placku silnou cca 3-5 mm

Potřít libovolnou náplní

Stočit jako roládu

Odkrojit oba kraje, schovat na později

Roládu přendat na plech, na pečící papír a stočit do věnce, pevně spojit.

Ostrými nůžkami nastříhat po obvodu, neprostříhnout celý věnec

Nasříhaný věnec, připravený na překládání jednotlivých roládek

Roládky poskládané, vždy jednu do prostřed a pootočit a dvě nechat ležet, jen pootočit. Na konci 2 odkrojené kraje umístit doprostřed věnce, hezčí stranou nahoru.

Nechat ještě přikryté 30 min. kynout

Před pečením potřít bílkem

Péct cca 15-20 min. při teplotě 180 stupňů, podle Vaší trouby a Vaší zkušenosti

Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


























