(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Cibulová medicínka proti nachlazení
Potřebné ingredience
Cibule, voda.
Postup přípravy
Recept mi přišel mejlem od rodinné přítelkyně . Začali jsme medicínku užívat - teď je na to nejvhodnější čas a opravdu funguje. Dcerky bývají v tuto dobu pravidelně nachlazené a letos zatím nic, ťuk, ťuk :-)
Dávám ho tady tak, jak mi přišel....
Mne kolem cibule snad nic nepřekvapí. Už léta totiž běžně používám a šířím recept stařenky z Vidče. Do hrnku na kávu dám půlku větší, nebo jednu celou menší, ale rovněž na půlky rozkrojenou cibuli, zaliji čistou vařící vodou. Po cca čtvrthodině ji z toho "přelivu" můžeme vyndat a až voda trochu vychladne, po troškách, třeba i 2-3 hodiny v jednom kuse ho budeme moci vlažný bez obav popíjet. Má totiž celkem příjemnou chuť a prakticky žádný zápach. Úžasně rychle to vyspraví už chycené nosní sliznice i průdušky, zmírní rýmu, zlepší dýchaní. Urychlí ale i vyléčení případný zánět hlasivek. Ale pozor, žádný med, žádný cukr, žádné další ohřívání či vaření. Pít vždy jen a jen vlažný, čerstvý, tedy právě zchladlý přeliv a nic dalšího do něho už nepřidávat.
Až po letech jsem se se zadostiučiněním dočetl, že vědci zkoumající cibuli zjistili, že po jejím rozkrojeni nalezli její změřitelné stopy ještě i za 10 cm cihlovou zdi. Mluví to jasně o její výjimečné agresivitě, ale asi i o celkové síle a účinnosti pronikat úplně vším. Hlavně však, zkuste i vy bez obav recept naší staré bylinářky z Vidče. Je jí už přes 100 let. Mně je už 81 let a tento jednoduchý, navíc velmi levný, kdykoli a komukoliv dostupný recept přes 60 let pokaždé bezvadně, rychle a přitom bezpečně zafunguje.
Dávám ho tady tak, jak mi přišel....
Mne kolem cibule snad nic nepřekvapí. Už léta totiž běžně používám a šířím recept stařenky z Vidče. Do hrnku na kávu dám půlku větší, nebo jednu celou menší, ale rovněž na půlky rozkrojenou cibuli, zaliji čistou vařící vodou. Po cca čtvrthodině ji z toho "přelivu" můžeme vyndat a až voda trochu vychladne, po troškách, třeba i 2-3 hodiny v jednom kuse ho budeme moci vlažný bez obav popíjet. Má totiž celkem příjemnou chuť a prakticky žádný zápach. Úžasně rychle to vyspraví už chycené nosní sliznice i průdušky, zmírní rýmu, zlepší dýchaní. Urychlí ale i vyléčení případný zánět hlasivek. Ale pozor, žádný med, žádný cukr, žádné další ohřívání či vaření. Pít vždy jen a jen vlažný, čerstvý, tedy právě zchladlý přeliv a nic dalšího do něho už nepřidávat.
Až po letech jsem se se zadostiučiněním dočetl, že vědci zkoumající cibuli zjistili, že po jejím rozkrojeni nalezli její změřitelné stopy ještě i za 10 cm cihlovou zdi. Mluví to jasně o její výjimečné agresivitě, ale asi i o celkové síle a účinnosti pronikat úplně vším. Hlavně však, zkuste i vy bez obav recept naší staré bylinářky z Vidče. Je jí už přes 100 let. Mně je už 81 let a tento jednoduchý, navíc velmi levný, kdykoli a komukoliv dostupný recept přes 60 let pokaždé bezvadně, rychle a přitom bezpečně zafunguje.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
8. 2. 2015, 22:44
P.A.V.L.A
(upraveno)
12. 10. 2014, 8:33
koniprd
(upraveno)
11. 10. 2014, 20:53
Dnes jsem vyzkoušela,na chuť docela dobré,díky snad mi to na průdušky zabere,kolik hrnků denně se může vypít?
Freny7
(upraveno)
12. 10. 2014, 9:29
@koniprd
My pijeme tak tři hrnky denně, ale myslím, že klidně můžete i víc. Nemyslím, že by se dalo cibulí předávkovat nebo že by působila jako projímadlo ...Zkuste a dejte vědět Hezký den přeji. F*
koniprd
(upraveno)
12. 10. 2014, 13:00
@Freny7
mám dnes druhý,zatím dobrý díky
Freny7
(upraveno)
13. 10. 2014, 10:02
@koniprd
Timejka
(upraveno)
9. 10. 2014, 13:07
My na klasiku s medem nedáme dopustit http://www.kucharka-recepty.com/cibule-s-medem-na-kasel-1789 já věřím, že cibule účinkuje sama o sobě, jinak by se to nedělalo, ale náš prcek ji bez sladkého totálně odmítna a na druhou stranu sirup na kašel který je právě s medem a citronem má rád a vůbec proti němu neprotestuje. Tohle vyzkouším na sobě, ale bojím se, že to moc dlouho pít pravidelně nevydržím
Freny7
(upraveno)
10. 10. 2014, 9:00
@Timejka
Děkuji za tip. Náhodou , je odvar, díky nasládlosti cibule, pitelný, tak pak dejte vědět, jak to zvládáte F*
Timejka
(upraveno)
10. 10. 2014, 18:25
@Freny7
mno vylepšila jsem to malinkou lžičkou medu a je to celkem fajn
Freny7
(upraveno)
10. 10. 2014, 20:41
@Timejka