Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Třímlékový dort

0.0
Třímlékový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec (bílky a žloutky odděleně), 1 hrnek cukru krupice rozdělený na 3/4 a 1/4, 1 hrnek hladké mouky, 1,5 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžička vanilkového extraktu, 1/3 hrnku mléka (pokojové teploty). Na prolití: 1 plechovka kondenzovaného (zahuštěného) mléka, 1 plechovka slazeného kondenzovaného (zahuštěného) mléka, 1/4 hrnku smetany ke šlehání 2 - 3 lžíce rumu, případně více dle chuti.

Postup přípravy

Korpus: Žloutky vyšlehejte se 3/4 hrnku cukru do pěny, pak pomalu zašlehejte mléko a vanilku. Přidejte mouku s práškem a solí a dobře prošlehejte. Bílky vyšlehejte se zbývající 1/4 hrnku cukru do pevného sněhu a po částech opatrně vmíchejte do těsta. Naplňte dortovou formu o velikosti 23-26 cm (dno vyložte pečícím papírem), uhlaďte do roviny a dejte péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů na 30-40 minut nebo až je korpus upečený. Asi po 20 minutách pečení snižte teplotu na 150-160 stupňů.
Na prolití: Všechny tekutiny společně promíchejte.
Vychladlý korpus položte na tác nebo větší talíř s okrajem, aby tekutina nestekla. Špejlí korpus hustě propíchejte a po částech prolijte mléčnou směsí. Dejte alespoň na dvě hodiny do lednice.
Korpus pak můžete překlopit na čistý tác či podnos a ozdobit ušlehanou šlehačkou.

Recept není můj, tímto děkuji paní Mile (Víkendové pečení s Milou).

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie