(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pirohy plnené bryndzou
Potřebné ingredience
Cesto: 600 g polohrubej múky * 1 vajce * soľ * voda ______ Plnka: 4 zemiaky * 200 g bryndze * 1 PL kyslej smotany _____ + kyslá smotana a slaninka
Postup přípravy
Kategória bezmäsité jedlá, ale bez slaninky to sa to nedá :)))
Ako prvé si pripravíme plnku: Zemiaky uvaríme a popučíme (samozrejme bez vody) pridáme bryndzu a smotanu. Dobre premiešame.
Cesto: z múky, vajca, soli a z vody zamiesime tuhé cesto. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme trocha plnky, preložíme do tvaru trojuholníka a poriadne popritláčame. Pirohy uvaríme v osolenej vode a uložíme do misy. Slaninu si nakrájame na kocky a rozpražíme. Pirohy pokvapkáme vyškvarenou masťou.
Na tanieri pirohy polejeme kyslou smotanou a posypeme škvarkami.
Ako prvé si pripravíme plnku: Zemiaky uvaríme a popučíme (samozrejme bez vody) pridáme bryndzu a smotanu. Dobre premiešame.
Cesto: z múky, vajca, soli a z vody zamiesime tuhé cesto. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme trocha plnky, preložíme do tvaru trojuholníka a poriadne popritláčame. Pirohy uvaríme v osolenej vode a uložíme do misy. Slaninu si nakrájame na kocky a rozpražíme. Pirohy pokvapkáme vyškvarenou masťou.
Na tanieri pirohy polejeme kyslou smotanou a posypeme škvarkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
shuli
(upraveno)
23. 3. 2008, 18:27
Tak už se to vaří-nemužu se dočkat.
zuz@
(upraveno)
20. 3. 2008, 22:23
jé, něco podobného vařila kdysi na nově bohdalová s náhlovským a říkali tomu brambrdle....jen tam byl místo bryndzy tvaroh a ještě to v ochuceném tvarohu namáčeli....hrozně se mi to líbilo, ale nikdy jsem se nedokopala k tomu, to zkusit, přišlo mi to hrozně pracné ...bryndzu miluju, dala bych si kdo mi uvaří
myra20
(upraveno)
20. 3. 2008, 23:19
@zuz@
no je s tym aj kus roboty ale domaca praca je domaca praca najlepsie je urobit uz rovno veeeela a dat zamrazit kraaasne smailky
matty
(upraveno)
20. 3. 2008, 20:54
mohu se zeptat, jek dlouho se vaří?
myra20
(upraveno)
20. 3. 2008, 23:18
@matty
ked zavru a vyplavaju na povrch tak este take tri az pat minutiek nechame a vyberame
shuli
(upraveno)
20. 3. 2008, 20:11
hmmmm,ze by??
shuli
(upraveno)
20. 3. 2008, 20:01
vypada to uzasne ,jako mala jsem to jidavala u tety.co je to prosííím popučíme brambory?
myra20
(upraveno)
20. 3. 2008, 23:17
@shuli
ano ano je to pomačkame
kapaja
(upraveno)
20. 3. 2008, 20:06
@shuli
že by pomačkáme?
Jannycka
(upraveno)
20. 3. 2008, 20:41
@kapaja
Mohu potvrdit, my z Moravy tomu tak říkáme popučit pomačkat