Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Dušené vinné klobásy na Vánoce

0.0
Dušené vinné klobásy na Vánoce

Potřebné ingredience

Vinná klobása několik metrů nebo kil :-) (záleží, na jakou míru/váhu vám je v řeznictví prodají); červené nebo bílé stolní víno

Postup přípravy

Mám tu recept po své babičce, které vadilo, že smažením přichází vinná klobása o svou vinnou chuť. Já jsem to od ní převzal a musím říct, že takto připravené vinné klobásy chutnají opravdu nejlépe ;-)

Zatočené vinné klobásy vložíte do hluboké pánve, zalijete bílým nebo červeným stolním vínem, částečně zaklopíte pokličkou a přivedete k varu.
Poté dusíte cca 15-20 minut.
Průběžně otáčíte, doléváte víno za to vyvařené a regulujete teplotu (nemělo by se přestat vařit).
Podáváte s chlebem, brambory nebo samostatně podle toho, jak kdo to má rád.

(Nedoporučuji sladká vína, protože se vám to bude připalovat kvůli vznikajícímu karamelu)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie