(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Dušené vinné klobásy na Vánoce
Potřebné ingredience
Vinná klobása několik metrů nebo kil :-) (záleží, na jakou míru/váhu vám je v řeznictví prodají); červené nebo bílé stolní víno
Postup přípravy
Mám tu recept po své babičce, které vadilo, že smažením přichází vinná klobása o svou vinnou chuť. Já jsem to od ní převzal a musím říct, že takto připravené vinné klobásy chutnají opravdu nejlépe ;-)
Zatočené vinné klobásy vložíte do hluboké pánve, zalijete bílým nebo červeným stolním vínem, částečně zaklopíte pokličkou a přivedete k varu.
Poté dusíte cca 15-20 minut.
Průběžně otáčíte, doléváte víno za to vyvařené a regulujete teplotu (nemělo by se přestat vařit).
Podáváte s chlebem, brambory nebo samostatně podle toho, jak kdo to má rád.
(Nedoporučuji sladká vína, protože se vám to bude připalovat kvůli vznikajícímu karamelu)
Zatočené vinné klobásy vložíte do hluboké pánve, zalijete bílým nebo červeným stolním vínem, částečně zaklopíte pokličkou a přivedete k varu.
Poté dusíte cca 15-20 minut.
Průběžně otáčíte, doléváte víno za to vyvařené a regulujete teplotu (nemělo by se přestat vařit).
Podáváte s chlebem, brambory nebo samostatně podle toho, jak kdo to má rád.
(Nedoporučuji sladká vína, protože se vám to bude připalovat kvůli vznikajícímu karamelu)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé