Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Rybí polévka (z tresky) - norská verze

0.0
Rybí polévka (z tresky) - norská verze

Potřebné ingredience

Jelikož klasická rybí polévka nám nechutná, hledala jsem už kdysi adekvátní verzi vhodnou na vánoční stůl. Narazila jsem na ni někde na internetu, poupravila dle naší chuti a dělávám ji nakonec nejenom na Vánoce.

Postup přípravy

2-3 filety z mořské tresky
2 mrkve
2 petržele
1/2 středního celeru
1/2 pórku (nebo 1 větší cibule) - pórek je výraznější, chutnější
1/2 l mléka
1 malá zakysaná smetana (není nutná)
máslo
3 lžíce hl. mouky
sůl, pepř, mletý kmín
1-2 stroužky česneku
2l zelenin. vývaru nebo 2l vody a zelenin. bujón

Na másle zpěníme pórek na nudličky (cibuli nahrubo), zaprášíme hladkou moukou, uděláme jíšku a za stálého míchání přiléváme zeleninový vývar (nebo vodu a v ní zamíchaný bujón). Poté přilijeme mléko a vložíme ryby (klidně zmrzlé). Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, sůl, pepř, mletý kmín. Vaříme dokud není ryba měkká až se rozpadá, vidličkou ji rozmačkáme na kousky. Přidáme prolisovaný česnek, můžeme rozmíchat v mléku zakysanou smetanu (aby se nesrazila) a přidat ji také do polévky a pak ještě chvíli povaříme.

Dobrou chuť!

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie