Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 49 návštěvníků)

Prostějovské rohlíčky

0.0
Prostějovské rohlíčky

Potřebné ingredience

280g mletých vlašských ořechů, 280g moučk.cukru ,80g pol.mouky , 2 vejce

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto, necháme uležet a poté tvarujeme malé rohlíčky. Těsto zpracovávejte po trochách, brzo se lepí,ale stačí si umýt ruce a dá si říct :-) . Pečeme při 150 C na peč.papíře, jen do růžova! Rohlíčky v průběhu pečení popraskají,to je v pořádku. Po zchládnutí plním máslovým krémem a konce máčím do čokolády, i když mému drahému vůůůůbec nevadí,když plněné nejsou :-) Uchováváme v chladnu, aby změkly,ale i tak jsou takové "gumové" ,tužší. Přesný název si nepamatuju,pekli je jen v Prostějově :-)

Detail

Dnes jsem ještě pekla, tak jsem Vám vyfotila jak vypadá těsto :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

loca 15. 12. 2015, 13:23
Myslíte, že lze použít formičky-rohlíčky? Nebo je lepší hňácat jako vanilkové?
myška1000 15. 12. 2015, 14:25
@loca Snad neurazím autorku když odpovím jak jsem postupovala já. Těsto se mi hodně lepilo a fakt jsem na to neměla nervi,tak jsem vzala formičku na rohlicek vyložila mikrotenem,naplnila těstem a vyklopila na plech s pečícím papírem.Šlo to celkem dobře-prsty jsem si při plnění do formička vlhčila.Tak třeba vám to pomůže. Jinak autorce moc děkuji už takhle jsou žravé (Y)
Verča-Berda (upraveno) 21. 12. 2015, 21:05
@myška1000 Jani vůbec neurazíte, jsem ráda za rady pro druhé. Manžel mně na ně taky pořád chodí, prý už je ani slepovat nemusím ,-) Dneska jsem pekla další várku, tak jsem vyfotila, jak vypadá těsto a jak hezky se dá rohlíček vyválet na silikon.podložce.
loca 15. 12. 2015, 19:55
@myška1000 Tak to je taky super nápad, já jsem ještě uvažovala nad silik. formou , ale je vidět, že víc hlav víc ví :-). Jdu na to.
srneckova 4. 12. 2015, 11:48
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Verča-Berda 4. 12. 2015, 19:51
@srneckova (L)
Marcela52 2. 12. 2015, 20:05
Veroniko, prosím o recept na krém, který drží. Kombinace másla, Hery a ztuženého tuku a co dál? Už jen cukr? A v jakém poměru tuky? Děkuji :-$ (X) (Z)
Verča-Berda 4. 12. 2015, 8:25
@Marcela52 Marci jak ho budu dělat, nafotím a recept vložím (L)
Aaalenkaaa 4. 11. 2015, 16:42
jaký děláte krém...jen klasika máslo s cukrem, nebo ještě pudink či něco jiného...?
Verča-Berda 7. 11. 2015, 8:56
@Aaalenkaaa Ali dělám máslový krém, co mám recept po babičce.....je to kombinace másla, Hery a ztuženého tuku. Je výborný a hlavně drží. (L)
Jitaku 4. 11. 2015, 13:38
(Y) (Y) (Y)
Verča-Berda 7. 11. 2015, 8:54
@Jitaku (L)
Atuna 3. 11. 2015, 21:57
(clamp) (clamp) (clamp)
Verča-Berda 7. 11. 2015, 8:53
@Atuna (L)
hantonie 18. 10. 2015, 18:34
tak to je přesně ten recept, který mi cca před 10 lety někam schovali domácí skřítkové ,-) ,-), nemohla jsem ho nikde najít až tady u vás.Verunko, dnes dělaná zkušební 1/2 dávka. Já kdysi jsem je nelepila na sebe, ale krémovou vrstvu jsem máčela v čokoládě. ´Díky, že jste recept vložila, určitě budu dělat na vánoce (clamp) (clamp) (Y) (Y)
Verča-Berda 18. 10. 2015, 20:06
@hantonie Jé Peti,ani nevíte,jakou mám radost ! Já už taky vyzkoušela tolik receptů, popisovala každému,jak to vypadalo a chutnalo a nevěděla ani název,znala jsem je jen takhle slepené a konce čokoládové,ale určitě by šly i na způsob pařížských rohlíčků, je tam všechno,jen jinak poskládané. Ještě jednou děkuji za veselou zprávičku (L)
littlenail 18. 10. 2015, 13:02
Další druh co letos zkusím [A]
Verča-Berda 18. 10. 2015, 15:28
@littlenail Dani ať chutná (L)
Paluna 15. 10. 2015, 2:32
(Y) (Y)
Verča-Berda 18. 10. 2015, 11:44
@Paluna Děkuju Pavli (L)
hantonie 14. 10. 2015, 23:58
vypadají úžasně, ořechy zbožnuju, jen nějak nemůžu přijít na to, jak je plníte *-) *-) :-( slepíte 2 k sobě?
Verča-Berda 18. 10. 2015, 11:44
@hantonie Ano Peťi, slepím dva k sobě stranou ,kterou byli na plechu. Dělám je malinké. (L)
lidare 14. 10. 2015, 19:54
(Y)krásné cukroví ,máte i recepty na to cukroví? (clamp)
Verča-Berda 18. 10. 2015, 11:43
@lidare Samozřejmě Lidu,pekla jsem ho . Některé je z mmb,některé jsou recepty mé babičky. (L)
peggybundova 14. 10. 2015, 19:30
Ještě jednou chválím, výborné (clamp) (clamp) (clamp) a já je tea gumové nemám, úplně měkkounké, jen se rozplývají ^o) řadím k top cukroví (*)
Verča-Berda 18. 10. 2015, 11:41
@peggybundova Táni děkuju (L) Vidíš,jsi šikovnější jak já (Y) Já ten recept sháněla neskutečně dlouho,měla jsem ho v hlavě a na jazyku roky a nikdo je neznal *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie