Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Čokoládovo-ořechový koláč s ovocem

0.0
Čokoládovo-ořechový koláč s ovocem

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 120 g cukru moučka, 150 g rozpuštěného másla, 180 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 3 PL mléka, 60 g nasekané hořké čokolády. Drobenka: 40 g hrubé mouky, 40 g třtinového cukru, 40 g másla, 40g strouhaných vlašských ořechů. Dále: 200 g ovoce (zde rozmražené třešně).

Postup přípravy

Mrazničku mám od léta plnou všelijakého ovoce a tak jsem v ní dnes zalovila. Pod ruku mi jako první přišly třešně a také ořechy. Koláček z nich je následující.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Pak snížíme rychlost a dál šleháme na nejnižším stupni, pomalu zašleháváme rozpuštěné vychladlé máslo, prosátou mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme čokoládu. Těsto natřeme do vymazané a vysypané koláčové formy průměr 28 cm a povrch urovnáme. Poklademe kousky ovoce, posypeme ořechovou drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C do zlatova (pekla jsem 27 minut).

Koláček je vynikající, jemný, voní v něm ořechy a chutná čokoláda, třešničky osvěží. Určitě ale bude skvělý i s jiným ovocem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 20. 1. 2017, 19:51
Výborný koláček. Ty kousky čokolády dávaly těstu moc dobrou chuť. (clamp)
spero 21. 1. 2017, 21:02
@ Marcelko, děkuji Vám za Vaši zprávu. Udělala mi velkou radost. (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie