(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
DOMÁCÍ PAŠTIKA

Potřebné ingredience
500 g kuřecích jater, cibule, lžíce olivového oleje, sůl, červená paprika sladká půl lžičky, 1 dc smetany na šlehání. Pokud chceme nějaké příchutě, tak například švestky, ořechy, olivy atd.
Postup přípravy
ZÁKLADNÍ RECEPT - cibulku pokrájíme na kousky a dáme smažit pěkně do zlatavé barvičky. Poté přihodíme játra pokrájené na kousky a smažíme, přidáme červenou papriku, malinko podlijeme vodou a podusíme pod pokličkou cca 20 minut. / nesmí nám plavat ve vodě, ať je tam zcela minimálně šťávy / Poté osolíme dle chuti. Sundáme z tepla a necháme malinko vychladnout, ne ale úplně do studena. Přilijeme trochu smetany, možná bude stačit půl decky. Rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Do vybraných forem dáme fresh fólii a naplníme směsí. Zabalíme a dáme pořádně vychladit. RŮZNÉ PŘÍCHUTĚ - Já to dělám tak, že směs rozdělím na 3 různé díly. Jeden nechám tak jak je. Když ho dávám na stůl, dám vedle paštiky, nebo na ní brusinkovou zavařeninu. Do druhé části směsi pokrájím na kousky sušené švestky. Do třetího dílu pokrájím na větší kusy vlašské ořechy. Můžete si přidat co máte rádi. DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milli27
(upraveno)
29. 3. 2018, 9:22
Dobrý den,Vaši paštiku dělám už poněkolikáté.Je jednoduchá a opravdu výborná
Děkuji za recept.Miša



nahlásit

novackova
(upraveno)
13. 12. 2015, 15:39

nahlásit
Nedvidkova
(upraveno)
13. 12. 2015, 15:20
Můžu se zeptat, jak dlouho tak paštika vydrží v lednici?
nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
18. 5. 2015, 17:10


nahlásit
Lucikanass
(upraveno)
18. 5. 2015, 16:47

nahlásit

zdenakucerova
(upraveno)
26. 1. 2015, 14:31
Také dělávám domácí paštiku, ale ještě to pro trvanlivost rexuji ve skleničkách nebo když to chci jako pohoštění nakrájené na plátky, tak peču ve formě ve vodní lázni v troubě, to ještě obkládám slaninou
nahlásit

martisi
(upraveno)
26. 1. 2015, 14:10
Tuhle paštiku dělám často
, vždycky je trochu jiná - podle toho co máme dome nebo na co máme chuť
. Všem nám moc chutná




nahlásit
laskonka333
(upraveno)
26. 1. 2015, 13:13

nahlásit
sympatie
(upraveno)
25. 1. 2015, 17:44
Já paštiku jedině z vepřových, kuřecí nemusím, pořád je tam cítím.
nahlásit

Alla
(upraveno)
25. 1. 2015, 17:40
Já smažím játra 7min na prudko aby zůstala růžová uvnitř., dávám k cibuli česnek a tymián a přidávala jsem husí sádlo,vynikající.

nahlásit