Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Listové těsto z pomazánkového másla

0.0
Listové těsto z pomazánkového másla

Potřebné ingredience

1 pomazánkové máslo bez příchuti
1 kalíšek od pomazánkového másla hladké mouky

Postup přípravy

Uvedené přísady smícháme dohromady a používáme jako listové těsto.
Ze dvou pomazánkových másel je množství asi jako 400g kupovaného těsta.
Tip: zkuste použít polovinu celozrnné (taktéž hladké) mouky.
Tak třeba štrůdl...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 21. 6. 2017, 23:12
(F)
tulipanka 21. 6. 2017, 10:54
(Y)
šafránci 1. 10. 2016, 11:30
Je rychlý a výborný. Moc děkuji D. (L)
Lucikanass 29. 10. 2014, 21:11
(Y)
Sylvanka885486 19. 6. 2017, 21:31
@Lucikanass Jdou z něj udělat i pizza šneci??
kikaadla (upraveno) 5. 10. 2008, 14:02
TAK JSEM AKORÁT ŠOUPLA DVA MALÉ ŠTRŮDLÍKY DO TROUBY.MUSÍM VÁM MOC POCHVÁLIT (F) TĚSTO, KRÁSNĚ SE S NÍM PRACOVALO |:o) |:o) |:o), OPRAVDU JSEM BYLA MILE PŘEKVAPENÁ (Y).TĚŠÍM SE, AŽ HO OCHUTNÁME, ALE VĚŘÍM, ŽE BUDE SUPER (clamp) (clamp) (clamp) TAK OCHUTNÁNO, JE TO OPRAVDU VÝBORNÉÉÉÉÉÉÉÉ, PŘÍŠTĚ UDĚLÁM DVOJITOU DÁVKU, NEMÁ TO CHYBU.
Janci 1. 8. 2007, 15:33
Děkuji za prima receptík (F) Musela jsem teda přidat trochu mouky... 8-| S těstem se výborně pracovalo... Zbožňuji tyhle jednoduché recepty... (Y) (Y) (Y) Tak mám za sebou konečně svůj první štrůdl a povedl se |:o)
Kikina1 22. 5. 2006, 9:55
Vlaďko, akorát, že to těsto asi nelistuje, že? Můžu se zeptat, jak se s ním pracuje? Vůbec si nedovedu představit tu konzistenci? Jde dobře vyvalovat? Nelepí se moc? Díky za odpovědi, Marcela
janucha 22. 5. 2006, 11:28
@Kikina1 Máte pravdu, takové ty šupinky, jak dělá listové těsto, tak ty pomazánkové máslo neumí :-) Ale z mé zkušenosti je těsto pěkně měkké, vláčné, dobře se válí a netrhá se, jak by se dalo čekat. Co se týče chuti - je nízkokalorická záležitost, která však zatím každého příjemně překvapila (Y)
Kikina1 22. 5. 2006, 13:03
@janucha Hm, tak to musím vyzkoušet. A potíráte před vložením do trouby? A máte vyzkoušeno jenom na štrůdl nebo taky na něco jiného? :-) M.
savena 1. 8. 2007, 18:02
@Kikina1 marceko,tento závin dělám už hodně dlouho a plním i mletým,není sice jako listové ale výborně se s ním pracuje a je mnam (Y)
janucha 22. 5. 2006, 22:03
@Kikina1 Potírám rozšlehaným vajíčkem, vyzkoušený mám jen jablečný štrůdl, ale řekla bych že závin se zelím z vašich receptu bude taky (^), ten vyzkouším zase já ;-) V.
avonka 11. 3. 2006, 9:26
tak toto se mi líbí určitě to vyzkouším

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie