Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Mazanec - výborný :o))

0.0
Mazanec - výborný :o))

Potřebné ingredience

40 dkg polohrubé mouky, 8 dkg cukru, 10 dkg rozpuštěného másla, kvásek - (z 1/8 l vlažného mléka, 3 dkg droždí, cca lžíce cukru), 5 dkg oloupaných mandlí, 8 dkg rozinek, 1 dl mléka, 3 žloutky, citrónová kůra, špetka soli

Postup přípravy

Z droždí, cukru a mléka připravíme kvásek, který necháme v teple vykynout.
Smísíme mouku, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Přidáme kvásek a zpracujeme v těsto (zpracovávám v robotu), do kterého zamícháme nasekané oloupané mandle a rozinky. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout (na kynutí doporučuji mísu od tupperware - sama používám a je opravdu skvělý pomocník).
Z vykynutého těsto uděláme bochánek, který necháme na pomazaném plechu vykynout. Nařízneme ve tvaru kříže (asi 2 cm hluboko - dále neupravujeme), potřeme žloutkem, posypeme loupanými mandličkami a ve vyhřáté troubě upečeme.
Dobrou chuť!!! :o))

připravený nakynutý bochánek

naříznutý, potřený žloutkem a posypaný loupanými mandlemi

čerstvě upečeno

v řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 23. 3. 2022, 15:43
vypadá moc dobře (Y)
Liduss 20. 4. 2009, 21:58
Hani píši sice dýl už je po velikonocích dělala jsem mazanec podle Vašeho receptu a neměl chybu ještě jsem přidala vlašské ořechy a rum ale, byl (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)dík za receptík který si ukládám (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (F) (F) (F) (F) (F)
pimpulka 27. 4. 2009, 19:51
@Liduss Děkuji, jsem ráda, že chutnal :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie