Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Bezlepkové Míša řezy aneb co s jedním tvarohem

0.0
Bezlepkové Míša řezy aneb co s jedním tvarohem

Potřebné ingredience

těsto: 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, 1,5 lžíce kakaa, 1 lžíce oleje, 3 lžíce mouky, půlka prášku do pečiva, tvarohový krém: půlka másla, 100 g cukru moučka, 250 g tvarohu, poleva: 60 g másla, 60 g cukru moučka, 3/4 lžíce kakaa, 3/4 lžíce Solamylu (já jsem dala kukuřičný škrob, ale lze dát i pudink), 3/4 lžíce mléka.

Postup přípravy

Inspirovala jsem se receptem paní Šárky P. (Garfield), ale udělala jsem poloviční porci, aby mi to vyšlo na kulatou formu. Navíc jsem měla doma pouze jeden tvaroh.

Smícháme žloutky s cukrem, kakaem a olejem, přišleháme mouku a půlku prášku do pečiva. Toto jsem šlehala šlehačem, pak jsem vmíchala sníh z bílků. Pekla jsem na 180 stupňů (kombinace horkovzduch a pečení z obou stran).

Po vychladnutí smícháme krém a namažeme na korpus. Poté smícháme ingredience na polevu, které se míchají v hrnci nad párou. Pak se poleva namaže na krém a dá se vychladit do lednice.
Vše se dá krájet docela dobře už po krátké chvíli. Ovšem uleželý druhý den byl také dobrý. Osm kousků bylo tak akorát. :-)

Pokud byste chtěli dělat na větší plech, dejte všeho jednou tolik. Ale takto je to dobré, protože mně se většinou stává, že mám doma jen jeden tvaroh a na většinu moučníků jsou potřeba minimálně dva.

Dobrou chuť všem, co mají bezlepkovou!!!

Takto vypadají řezy v kulaté silikonové formě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 9. 3. 2015, 10:36
(C) (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie