(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kynutý velikonoční štrůdl(netradiční)
Potřebné ingredience
těsto: 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 250 ml mléka, 42 g kvasnic, 2 vejce, 1,5 dl oleje, 12 lžiček cukru
náplň: moučkový cukr,strouhaná jablka,skořice,meruňky
Postup přípravy
Do mírně teplého mléka nasypeme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít. Do mísy zatím dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a nakonec vzejitý kvásek. Vařečkou vypracujeme hladké nelepivé těsto, dokud se na něm nezačnou dělat puchýřky. V případě potřeby můžeme přidat mouku. Necháme pořádně nakynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou část vyválíme na tloušťku asi 1 cm, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem a skořicí,jablky,meruňkami(jen tak trošku) a srolujeme. Potřeme je zvenku rozpuštěným máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme dorůžova asi 25 minut. Hned po vytažení z trouby můžeme znovu potřít rozpuštěným máslem nebo olejem (není nutné, ale je pak na povrchu měkčí).Pak krájíme a zdobíme Velikonočními vajíčky či ozdůbkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lendysh
(upraveno)
29. 4. 2008, 10:41
vynikající...těsto zadělané v domácí pekárně,nakynulo tak že mi to otvíralo dvířka... musela jsem dát víc mouky jelikož se mi zdálo řídké ale konečná verze super enˇo nˇunˇo
Terushenka
(upraveno)
23. 3. 2008, 18:58
táák,už to mám,díky za radu
Terushenka
(upraveno)
23. 3. 2008, 18:57
Aha..musím říct manželovi,ať mě to naučí..nejsem moc přes techniku a navíc mám foťák nový
Katulka3
(upraveno)
23. 3. 2008, 19:21
@Terushenka
to znám
Terushenka
(upraveno)
23. 3. 2008, 18:50
Akorát mi blbne trochu datum na foťáku
Katulka3
(upraveno)
23. 3. 2008, 18:55
@Terushenka
Ten datum se dá v menu foťáku vypnout
Terushenka
(upraveno)
23. 3. 2008, 18:49
Luxusně to i chutná,docela mňamozní kombinace toho ovoce
Katulka3
(upraveno)
23. 3. 2008, 18:26
vypadá to dost luxusně, musím to vyzkoušet