Pažitkové bábovičky s vejci na tvrdo

Potřebné ingredience
2 lžíce mleté želatiny, 200 ml vody, svazek pažitky, 250 g pomazánkového másla, 250 g měkkého tvarohu, sůl, mletý bílý pepř, 4-5 menších vajíček uvařených natvrdo
Postup přípravy

Želatinu zalijeme vodou a necháme 15 minut nabobtnat. Potom ji rozpustíme ve vodní lázni - jen krátce, nevařit

Pažitku omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme

Máslo prošleháme s tvarohem, ochutíme solí a pepřem, zašleháme pažitku. Do hmoty zašleháme rozpuštěnou želatinu

Jestliže dáme do kovových formiček, vyložíme mikrotenovými fóliemi. Já mám tyto silikonové a ty stačí opláchnout studenou vodou. Do formiček dáme část směsi a vložíme na chvíli do ledničky.

Jakmile směs ve formičkách lehce ztuhne, položíme na ni vejce - můžete klidně celé.

a zalijeme zbylou hmotou. Formičkami mírně poklepeme o podložku a necháme tuhnout v chladničce ještě asi 3-4 hodiny.

v řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé