Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 55 návštěvníků)

Jablkový koláč-jablečná buchta...alebo,volajte ma ako chcete...

0.0
Jablkový koláč-jablečná buchta...alebo,volajte ma ako chcete...

Potřebné ingredience

Aj ja sa rada inšpirujem na nete, toto som piekla včera večer. Originálne suroviny sú:- 6 veľkých zelených jabĺk, dala som, aké som mala, padanky Jonatánky- 160g cukru, dala som viac, asi 180, ale ak máte jablká sladké,tak 160 bude isto stačiť- 3 celé vajíčka- 125g múky, nasypalo sa mi viac, okolo 200- škorica a vanilka- maslo na formu, vymazať môžete s čím chcete,aj vysypať, medzi jablká môžete pridať orechy, či hrozienka, ja som nič také doma nemala, ale nabudúce isto niečo pridám

Postup přípravy

Podrobný postup pri foto. Pozn.:Toto je môj prvý recept na mmb, preto prosím o zhovievavosť, na prípadné otázky ak budem vedieť,rada odpoviem.

umyjeme a nakrájame jablká, nasypeme ich do nachystanej-akejkolvek menšej-formy

odvážime si cukor, kryštál, alebo krupica+vanilka a pridáme 3 celé vajíčka

vyšľaháme do hladkej peny

odvážime si múku, použila som 50:50 hladká/polohrubá + štipka soli,pridáme do vyšľahanej zmesi

ak máme chuť,pridáme štipku škorice a premiešame

zmes nalejeme do formy s jablkami

...asi takto som to rozliala, zmes sa počas pečenia rovnomerne rozleje medzi jablká

vložíme do vopred vyhriatej rúry, v orig.recepte je napísané: Dajte do rúry a pečte bez ventilátora pri 170°C najmenej 45 minút, alebo kým nie je navrchu tmavá kôrka. Ja mám obyčajný plynový sporák, ktorý nemá žiadne stupne, len max a min, preto pečiem, ako vidím...

piekla som určite menej, ako 45 min, najlepšie je krájať a podávať vychladnutý a ako doporučuje autor receptu, môžete pridať nejakú omáčku, ovocnú,marmeládu,jogurtovú, zakysanku...my sme to zjedli takmer teplé a bez prílohy...ráno zostal jeden kúsok

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 25. 12. 2015, 15:09
(Y) (Y) (Y)
anaba 9. 12. 2015, 18:16
jéé,podobný jsme dělávala-díky za připomenutí... (F)
rraaddaass 6. 12. 2015, 21:21
Výýýýbornáá (Y) (L) dala jsem i ty ořechy a je to mňamka (zajic) děkuji za super recept (F)
E-VA 9. 12. 2015, 18:01
@rraaddaass Radka, ďakujem za správu, som rada, že ste si pochutnali (vanoce)
Pavča78 7. 11. 2015, 20:01
Dnes jsem zkusila a je to mooooc chutné, půlku jsme snědli ještě teplou ,-) Děkuji z recept (F)
E-VA 7. 11. 2015, 22:04
@Pavča78 Pavlí (hello) ĎAKUJEM aj Vám za správu , že chutilo, majte sa (jablka) (L)
andráš 29. 10. 2015, 20:41
(Y)Dnes jsem vyzkoušla a návštěva moc chválila, děkuji za recept. |:o) (L)
E-VA 29. 10. 2015, 21:09
@andráš aj ja Vám ďakujem a som rada, že chutil (jablka) (hello)
pajdasuchajda 15. 10. 2015, 15:12
Děkuji za skvělý a rychlý recept. Jeden koláč už mizí ještě teplý a já jdu krájet jablka na další. Super a mňammm (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
E-VA 16. 10. 2015, 12:07
@pajdasuchajda ...ďakujem za reakciu, teda rychlovka to je a mňamka tiež (jablka) (L)
lidare 14. 10. 2015, 20:10
(Y) :-) (clamp)
Lucy68 14. 10. 2015, 9:42
Myslím, že se jedná o anglický nebo francouzský koláč, dělala jsem velmi podobný podle tohoto receptu: http://eatandrelish.com/2011/03/09/this-cake-je-ne-sais-quoi/ Dceři moc chutnal, i když jsem do něj dala rum...
E-VA 16. 10. 2015, 12:10
@Lucy68 ...ďakujem za reakciu, receptov tohto typu je naozaj veľa, ja som vyskúšala tento, lebo sa mi páčil autorov komentár...on tam spomína, že sa inšpiroval v Rusku... ...ale to je vlastne jedno,hlavne že nám chutí, no nie? prajem pekný víkend (L)
novackova 14. 10. 2015, 18:24
@Lucy68 Tak dneska jsem pekla podle tohoto receptu a velká dobrota.Dneska jsem zrovna podobný recept viděla péct nějakou známou kuchařku v Anglii v televizi na Mňamu to je nová stanice jenom o vaření.Ale místo jablek tam dala hrušky a švestky namočené v brendy. (F)
E-VA 16. 10. 2015, 12:12
@novackova Zdravím, Dáška, je to určite známy recept, keď som ho robila, hneď ma napadlo, že isto bude dobrý s akýmkoľvek pevným ovocím, takže ja ho isto vyskúšam aj s niečim iným....a švestky v brendy (zajic) (zajic) (zajic) - ďakujem za komentár a prajem pekný víkend (hello)
krišon 13. 10. 2015, 20:28
Evi dělám podobně obrácený koláč ... rozdíl je v tom, že na dno formy dám kousek másla rozehřát, na to jablíčka, cukr,skořici a po chvilce zaliju těstem a dám do trouby ... po vyklopení jsou zkaramelizovaná jablíčka nahoře ...ale vyzkouším i tento recept
E-VA 16. 10. 2015, 14:33
@krišon ....Ahoj, Alenka, ďakujem za pozretie, viem, ako píšem hore, týchto receptov je na mraky a taktiež viem, že Ty, ako vynikajúca kuchárka ich máš aj zopár,teda viac ako zopár aj vyskúšaných, si tu pre nás veľkou inšpiráciou - ja taktiež rada vyskúšam Tvoje "skaramelizovaná jablíčka" - (L) (jablka)
novackova 13. 10. 2015, 20:24
(Y) (Y) (Y) (F)
ajkammm 13. 10. 2015, 18:27
vypadá skvěle, vyzkouším (Y)
E-VA 16. 10. 2015, 14:35
@ajkammm ďakujem za reakciu - upečiete, uvidíte (jablka) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie