Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Bílkový koláč s domácí čokoládou a kokosem

0.0
Bílkový koláč s domácí čokoládou a kokosem

Potřebné ingredience

Těsto: 4 bílky, 100 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 3 lžíce rozpuštěného másla * Čokoládová poleva: 80 g másla, 3 lžíce cukru moučka, 3 lžíce kakaa, 100ml pařížské šlehačky, 1 lžíce gustinu (kukuřičný škrob), strouhaný kokos

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160°C. Na dno dortové formy dáme pečící papír. Rozpustíme máslo. Bílky ušleháme do tuha. Do bílků opatrně přidáváme mouku, cukr a rozpuštěné máslo. Rozetřeme do dortové formy a pečeme asi 20 minut. Než koláč vychladne připravíme si polevu: ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme cukr a kakao a mícháme do rozpuštění. Nakonec zahustíme smetanou, ve které jsme rozpustili gustin. Nalijeme na vychladlý koláč a posypeme kokosem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 26. 10. 2009, 13:15
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie