(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hrubé mouky, 70 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 120 g másla nebo tuku, 3 žloutky, citronová kůra. Dále: rybízová marmeláda, 750 g očištěných jablek, 70 g cukru krupice, 250 – 500 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády.
Postup přípravy
Suroviny na těsto zpracujeme na vále a necháme chvíli odpočinout. Na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem rozválíme těsto a upečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem 13 minut). Vychladlý plát potřeme marmeládou.
Na čtvrtky nakrájená jablka s cukrem zalijeme asi hrnkem vody a podusíme tak, aby byla jablka měkká, ale nerozvařená. Vychladlé a okapané čtvrtky jablek naskládáme na marmeládu. Ušleháme smetanu (v receptu byly šlehačky 2, já ale dávala jen 1), natřeme ji na jablka a hustě posypeme nastrouhanou čokoládou.
Druhý den je koláč nejlepší, když korpus zvlhne a dobře se krájí.
Na čtvrtky nakrájená jablka s cukrem zalijeme asi hrnkem vody a podusíme tak, aby byla jablka měkká, ale nerozvařená. Vychladlé a okapané čtvrtky jablek naskládáme na marmeládu. Ušleháme smetanu (v receptu byly šlehačky 2, já ale dávala jen 1), natřeme ji na jablka a hustě posypeme nastrouhanou čokoládou.
Druhý den je koláč nejlepší, když korpus zvlhne a dobře se krájí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenule11111
(upraveno)
26. 1. 2019, 17:32

nahlásit
karma75
(upraveno)
22. 1. 2019, 14:31
Vyzkouším, vypadá to lákavě a moučníky s jablky mám moc ráda. Děkuji za recept

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
26. 8. 2014, 9:40



nahlásit

Simonecka2007
(upraveno)
25. 8. 2014, 22:15





nahlásit

veronika1979
(upraveno)
25. 8. 2014, 15:08
včera jsem dělala je výborný,ale korpus i druhý den je prostě tvrdý
nevím kde soudruzi u nás udělali chybu
jinak výborný



nahlásit
tupousek
(upraveno)
26. 8. 2014, 8:52
@veronika1979
A nebude to hrubou moukou? Možná bych použila spíš polohrubou. Jinak to vypadá hodně jedle.

nahlásit

spero
(upraveno)
26. 8. 2014, 10:55
@tupousek
Ten recept jsem našla v knize Moučníky od Márie Hajkové a protože jsem podle ní pekla už hodně věcí, neměla jsem důvod jí nevěřit. Mně se koláč povedl a těsto změklo, tak nevím, v čem je chyba. Možná to nebude moukou, ale že těsto potřebuje odpočinout, než se dá péct. Nevím. Zase kdyby se do druhého dne moc rozmáčelo pod těmi jablky, také by to nebylo dobré.
nahlásit

spero
(upraveno)
25. 8. 2014, 20:43
@veronika1979
To je mi líto. Také nevím......
nahlásit

Móda a doplňky
(upraveno)
24. 10. 2013, 12:16
Hned bych ochutnala, vypadá to lákavě

nahlásit

Zerisska
(upraveno)
23. 10. 2013, 21:38
Včera upečený, dnes s kamarádkami na posezení snědený. Rodina málem ani neochutnala,jak ubýval... Jen jsem navrch dala šlehačku smíchanou s 2 kysankami a dotužila Oetkerovým želatinovým ztužovačem. Vynikající,fakt děkuji za recept



nahlásit

spero
(upraveno)
24. 10. 2013, 12:08
@Zerisska
Ivi, moc děkuji za zprávu. Udělala jste to dobře s tím vrchem, aspoň tam bylo víc krému. Nám 1 šlehačka stačila, ale myslím, že většině stačit nebude. Jsem moc ráda, že jste napsala.


nahlásit

kellystova
(upraveno)
23. 10. 2013, 12:02
Hned bych si dala kousek





nahlásit

spero
(upraveno)
24. 10. 2013, 12:08
@kellystova
Vladěnko, ráda bych se podělila, kdyby to jen šlo.

nahlásit
Janyse
(upraveno)
23. 10. 2013, 11:08





nahlásit

Strepitula
(upraveno)
22. 10. 2013, 16:24

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
21. 10. 2013, 23:32

nahlásit