Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Halloweenské oči - nepečené

0.0
Halloweenské oči - nepečené

Potřebné ingredience

240 g dětských piškotů, 150 g ořechů, 100 g cukru moučky, 100 g másla, 100 g rozinek, 3 panáky rumu, špetka skořice, trocha strouhané citronové kůry, 200 g čokolády na vaření, 50 g Omegy, pár kapek rumového aroma, Smartflex Velvet, vnitřní krabička s důlky od Toffifé.

Postup přípravy

Piškoty rozemlít na jemno, ořechy také a smíchat se skořicí a citronovou kůrou. Rozinky pomlít nebo rozsekat, zalít rumem a nechat nabobtnat. Máslo nechat změknout a ušlehat s cukrem. Nakonec vše smíchat dohromady a z hmoty tvořit kuličky. Dát ztuhnout do lednice. Před poléváním čokoládou dát na chvíli kuličky do mrazáku. Čokoládu rozpustit ve vodní lázni spolu s Omegou a aroma. Vytáhnout kuličky z mrazáku a máčet v polevě. Ukládat na pečicí papír, nechat ztuhnout.
Smartflex Velvet vyválet na tenko, vykrájet kolečka vhodné velikosti a každé vtlačit do důlku od Toffifé. Nechat chvíli zaschnout a pak vyklepnout. Pomocí potravinářských barev namalovat oči (já používám barvy do airbrushe - rychle schnou) a pak přilepit čokoládou na ztuhlé kuličky. Hotovo :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kateřina.Pin 1. 11. 2015, 11:01
Jste fakt dobrá, já bych to nedala se s tím tak patlat, ale je to efektní. Jste velice šikovná (Y) (Y) (Y)
hanys77 3. 11. 2015, 17:56
@Kateřina.Pin (L)děkuju
tygrik 1. 11. 2015, 1:19
To mi chcete říct, že jste malovala ručně každé oko??? :-o :-o :-o no tak to klobouk dolů.....jak dlouho.....je to jak foto.....a pěkně lesklé.... (clamp) (clamp) (clamp)
hanys77 1. 11. 2015, 10:34
@tygrik ,-)děkuju, ano, každé zvlášť. Nejprve všechny barevné duhovky - každou namalovat kolečko štětcem a párátkem nadělat "paprsky", po zaschnutí všechny černé panenky a pak bílou "odlesk". Nakonec zase pomocí špičatého bambusového párátka červené žilkování. Ale ve skutečnosti se až tak moc neleskly, udělala to fotka. Trochu jo, ale ne tolik :) A trvalo mi to docela dlouho, ale nevím přesně. Dělala jsem s přestávkama. Budu dělat ještě repete, tak si to zkusím stopnout :) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie