Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

RYCHLÝ ROLÁDOVÝ CVIBUCH (PIŠKOT) PLNĚNÝ MÁSLOVÝM KRÉMEM - S OVOCEM ČI BEZ NĚJ

0.0
RYCHLÝ ROLÁDOVÝ CVIBUCH (PIŠKOT) PLNĚNÝ MÁSLOVÝM KRÉMEM - S OVOCEM ČI BEZ NĚJ

Potřebné ingredience

Těsto: 7-10 vajec (dle velikosti plechu), moučkový cukr - 30g na 1 vejce, polohrubá mouka - 30g na 1 vejce, 1 lžíce oleje, trochu prášku do pečiva, sádlo a mouka na vymazání plechuKrém: na 1 máslo dáme 3-4 lžičky moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, rum

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Do polohrubé mouky dáme trochu prášku do pečiva (ne moc, aby těsto moc neskočilo) a postupně zamícháme do ušlehaných vajec s cukrem. Jako poslední vmícháme lžíci oleje. Připravené těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéct doprostřed trouby na 175-200°C, těsto je upečené rychle, je třeba ho hlídat.

Krém: máslo dobře umícháme (mixérem) spolu s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr a ke konci šlehání trochu rumu - dle chuti :-))

Po vychladnutí těsto rozřežeme napůl a uvnitř potřeme máslovým krémem - buď máslovým krémem světlým nebo tmavým (do krému vmícháme kakao) nebo můžeme ještě přidat pod krém ovoce dle chuti (čerstvé či z konzervy) nebo i marmeládu. Dáme do chladnější místnosti či do lednice, aby krém stuhnul a zákusek se dal krájet. Před servírováním povrch cvibuchu lehce poprášíme moučkovým cukrem.

POZN.: pokud upečené těsto nebude nadýchané tak, aby se dalo dobře rozkrojit, stačí, když cvibuch rozpůlíte a namísto celého plechu zákusku budete mít jen půl plechu :-)) I přesto, že těsto neskočí vysoko, nebude žluklé a bude i tak krásně měkounké a výborné :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie