CELOZRNNÝ LITÝ PERNÍK S LNĚNÝM SEMÍNKEM A JABLKEM

Potřebné ingredience
2 menší jablka nahrubo nastrouhaná i se slupkou * 140 ml oleje * 2 vejce * 90 g cukru * 50 g mletého lněného semínka ( melu na mlýnku na mák ) * 150 g celozrnné pšeničné mouky ( lze kombinovat 100 g celozrnné a 50 g hladné bílé obyč. ) * 1 lžička jedlé sody * 2 lžičky perníkového koření ( dala jsem 3 lžičky) * 2 lžičky mleté skořice. Na přilepšení jsem přidala pár kousků goji a hrstičku slunečnicových semínek. Dobré jsou samozřejmě i sekané ořechy. Těsto se mi zdálo krapet husté, proto jsem přidala asi 25 ml mléka.
Postup přípravy

Hustější těsto přendáme do vymazané formy a vysypané hrubou moukou.

upečeno a vonííí :-)

Zdravější perník již nakrojený a nám moc chutná. Jen příště uberu 10g cukru.
*************
DOBROU CHUŤ !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu











