Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 129 návštěvníků)

LINECKÉ CUKROVÍ - recept přímo z Rakouského Lince

0.0
LINECKÉ CUKROVÍ - recept přímo z Rakouského Lince

Potřebné ingredience

360g polohrubé mouky, 120g moučkového cukru, 240g másla, 4 vařené prolisované žloutky, šťáva + kúra z 1/2 citronu

Postup přípravy

Mouku prosejeme na vál, smícháme s moučkovým cukrem a přidáme rozsekané máslo. Dlaněmi rozdrobíme, uděláme důlek a přidáme prolisované žloutky a šťávu a kúru z citronu. Vypracujeme těsto, zabalíme do potravinové folie a necháme alespoň hodinu v chladu odpočinout.

Jde to moc dobře a úžasně voní :-) Zkoušela jsem letos poprvé, takže množství na fotografii je z poloviční dávky (raději vždy nový recept zkouším zprvu z půlky, kdyby se nepovedlo, ať nevyhodím moc :-) Příště určitě už minimálně z celé dávky. Je fakt úžasné, i když ještě není uleželé a s marmeládkou...

Bohužel si už přesně nepamatuji, odkud recept mám, asi z nějakého časopisu (měla jsem ho v kuchařce na lístku napsaný už déle, ale až letos jsem se k němu odhodlala)...

Pokud tu už recept je, tak se omlouvám, ale bohužel nemám čas probírat se třiceti stranami receptů jen na linecké :-(

hotové těsto

vykrájené tvary na plechu

hotové - detail, jen slepit marmeládou :-)

zde již s marmeládou :-)

opět s marmeládou - detailněji

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nelinka.micinka 1. 12. 2022, 12:46
Výborný!!! Dlouho jsem hledala ten až jsem našla. Všude jen klasika těsto 3:2:1, ale tenhle s vařenými žloutky fakt super! Děkuji. (Y)
anilvap2 13. 12. 2020, 14:28
Za mě tenhle recept teda ne. Taková shoda okolností, říkám to mojí mámě, že mi tohle cukroví moc nechutná a ona mi říká:,, no já už to takhle dělám několik let a už jsi mi několikrát říkala, že ti to nechutná" ,-) Akorát já jsem se nikdy neptala po receptu. Takže tak. Na linecké mám jiný recept, od kamarádky, kde se dávám vejce syrové a žloutek k tomu, a k tomu se zase vrátím.
Zrušený účet 17. 12. 2016, 16:39
FoxyMóda 17. 12. 2016, 15:30
poradíte prosím, uvařené prolisované žloutky? Nikdy jsem to takhle nedělala
BRAVO 18. 12. 2016, 11:16
@FoxyMóda ano uvaříte vajíčka, schládlé žloutky buď prolisujete, nebo já je strouhám na jemném struhadle a přidáte k ostatním surovinám a vypracujete těsto
Nadys 17. 12. 2016, 15:36
@FoxyMóda a co chcete poradit? prostě uvaříte vajíčka, vyjmete z nich uvařené žloutky ,které prolisujete , nebo utřete do hladka, a dáte do ostatních surovin a zpracujete těsto.
brezka 11. 12. 2016, 16:45
Děkuji za recept, myslela jsem, že linecké je vždy stejné , ale tohle je opravdu dobré (Y) (clamp) (Y) (clamp)
dannella 30. 11. 2016, 14:04
Taky zkusím , děkuji (F)
lidare 12. 10. 2016, 14:27
:-)letos zkusím :-)
BRAVO 12. 10. 2016, 17:18
@lidare zkuste a napište pak, jak chutnalo... přidala jsem fotky už i s marmeládou a vypadá to hned lépe, už se moc těším (hello)
Vlr.Buckova 12. 10. 2016, 13:37
(Y)
BRAVO 12. 10. 2016, 17:17
@Vlr.Buckova (F)
jananovazak 29. 8. 2016, 0:41
(Y) (Y) (Y)
BRAVO 12. 10. 2016, 17:16
@jananovazak (F)
PetraRol 19. 12. 2015, 21:45
(Y) (Y) (Y) Máte ho krásné.
BRAVO 12. 10. 2016, 17:16
@PetraRol děkuji, přidala jsem fotky už i s marmeládou a vypadá to hned lépe, už se moc těším ,-)
perlorodka77 17. 12. 2015, 21:00
Dobry den, dekuji za recept, rada zkousim nove recepty, s testem se dobre pracuje, nelepi tak moc jako s hladkou moukou, ale mame nas recept na linecke, ktery je po prababicce a zustaneme u neho. Chutna nam vice. Markéta (F)
BRAVO 19. 12. 2015, 22:51
@perlorodka77 ale to je jasné, sto lidí, sto chutí, u nás je to naopak, mám co dělat abych trochu uhlídala na vánoce, syn by se ho ujedl a to dřívější moc nechtěl, jsem zvědavá, jak bude chutnat návštěvám (F)
eleanie 14. 12. 2015, 20:16
U nás také úspěch (Y) Děkujeme za recept :-)
BRAVO 14. 12. 2015, 21:55
@eleanie tak to jsem ráda (F)
bacilka 13. 12. 2015, 19:58
Musím pochválit, je výborné!!!
BRAVO 13. 12. 2015, 22:11
@bacilka děkuji, to potěší (F)
Marule 9. 12. 2015, 21:14
Vypadá krásně (F)
akdaren 8. 12. 2015, 21:20
Nikdy mě nenapadlo, že linecké proto, že je z Lince ,-) Asi vyzkouším, díky za recept (flower)
BRAVO 8. 12. 2015, 22:48
@akdaren Fakt nikdy? No to ale teda moc k smíchu není :-D jen pro vysvětlenou... název jak mám psaný byl přesně takto napsán i u receptu, tak jsem ho prostě opsala, snad to zas tolik nevadí (L)
akdaren 9. 12. 2015, 20:59
@BRAVO někdy jsem natvrdlá, upeču a pak dám vědět (hello)
akdaren 16. 12. 2015, 15:24
@akdaren dnes jsem upekla, dobře se s těstem pracuje, zkusila jsem polovinu z polohr .mouky a polovinu z hladké. Z polohr. jsou možná křehčí, jinak v tom rozdíl nevidím. Recept je super.
dolik76 8. 12. 2015, 18:37
to vypadá hodně dobře (F)
Maxinka 8. 12. 2015, 18:03
Prosím.. Co to znamená prolisovaný žloutek? Uvařim klasicky vejce natvrdo, vyberu žloutky a co s nima udělám? To je myšleno v lisu na česnek, nebo jak?
BRAVO 8. 12. 2015, 18:08
@Maxinka ano, uvaříte natvrdo, necháte žloutek vystydnout a já jsem ho nastrouhala na jemném struhadle, ale píší prolisovaný, takže by to klidně i s tím lisem na česnek šlo (F)
Maxinka 8. 12. 2015, 18:28
@BRAVO Děkuju, slyšela jsem poprvé (flower)
BRAVO 8. 12. 2015, 18:30
@Maxinka nemáte zač, kdybyste pekla, ať se zadaří (hello)
Nadys 8. 12. 2015, 18:03
zajímavé , (Y) a myslíte že by vadilo , pokud dám mouku hladkou?
BRAVO 8. 12. 2015, 18:09
@Nadys netuším, dělala jsem poprvé a přesně podle receptu, takže je to na Vás, pokud se nezadaří, tak mě nenadávejte prosím ,-)
laskonka333 8. 12. 2015, 14:55
(jezisek) (banky)
Evča24 8. 12. 2015, 14:42
a mohu se zeptat na jakou teplotu pečete?
BRAVO 8. 12. 2015, 17:30
@Evča24 pekla jsem na 165stupňů
Evča24 8. 12. 2015, 17:55
@BRAVO děkuji, těsto už je hodinku uležené jdu na to :D
BRAVO 8. 12. 2015, 17:57
@Evča24 tak ať se zadaří, ale hlídejte ho, ono chvilku vypadá, že ještě nebude a pak najednou už tmave, měla jsem kousky co byly vzadu na plechu tmavší, tak to chce hlídat, my máme rádi ale světlé (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie