(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Zdravé datlové cukroví bez cukru

Potřebné ingredience
300 g špaldové mouky 100 g mletých mandlí 200 g sušených datlí 150 g kokosového oleje v tuhém stavu 100 g datlového sirupu 40 ml mandlového mléka 1 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce mleté skořice 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva špetka soli
Postup přípravy
1. Nejdříve si nasekáme sušené datle v robotu na malé kousky.
2. Poté datle smícháme s ostatními suchými ingrediencemi, tedy moukou, mletými mandlemi, skořicí, kypřícím práškem a solí.
3. Následně přidáme tuhý kokosový olej, datlový sirup, citronovou šťávu a vše dobře propracujeme.
4. Těsto pak zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do lednice na alespoň hodinu, ideálně přes noc.
5. Další den (nebo po alespoň hodině) těsto lehce propracujeme a vyválíme z něj tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary.
6. Datlové cukroví pečeme ve vyhřáté troubě na cca 170°C po dobu asi 10 minut, dokud lehce nezezlátne.
7. Vychladlé cukroví můžeme buď nechat jen tak nebo slepit např. mandlovým máslem. Skladujeme v chladu.
2. Poté datle smícháme s ostatními suchými ingrediencemi, tedy moukou, mletými mandlemi, skořicí, kypřícím práškem a solí.
3. Následně přidáme tuhý kokosový olej, datlový sirup, citronovou šťávu a vše dobře propracujeme.
4. Těsto pak zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do lednice na alespoň hodinu, ideálně přes noc.
5. Další den (nebo po alespoň hodině) těsto lehce propracujeme a vyválíme z něj tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary.
6. Datlové cukroví pečeme ve vyhřáté troubě na cca 170°C po dobu asi 10 minut, dokud lehce nezezlátne.
7. Vychladlé cukroví můžeme buď nechat jen tak nebo slepit např. mandlovým máslem. Skladujeme v chladu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

šmudlifuk
(upraveno)
13. 12. 2016, 15:01
Výborné děkuji za recept
nahlásit