(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bulgurový salát - skoro tabouleh
Potřebné ingredience
300 g bulguru * 5 lžic olivový olej * červená paprika * petržel hladkolistá * bazalka * máta * 1 citron * 3 lžíce plnotučná hořčice * 1 lžička cukru * pepř * sůl
Postup přípravy
bulgur 10 minut vaříme v 600 ml vody s kostkou bujonu (kuřecí) nebo jen se solí, po uvaření propláchnout studenou vodou.
papriku nakrájet na kostičky, bylinky nastříhat či nasekat nadrobno. z ostatních ingrediencí udělat zálivku a vše smíchat se studeným bulgurem.
další varianta:
150 g bulguru, 4 rajčata, 1 okurka, 100g oliv, 1 stonek máty (nebo sušenou), olivový olej, sůl, pepř.
Bulgur uvaříme v 300ml osolené vody. Rajčata, okurky, olivy pokrájeíme na malé kousky, mátu naskáme a smícháme. omastíme olejem, osolíme a opepříme a necháme v lednici uležet.
oba recepty jsou z obalů bulguru:-)
papriku nakrájet na kostičky, bylinky nastříhat či nasekat nadrobno. z ostatních ingrediencí udělat zálivku a vše smíchat se studeným bulgurem.
další varianta:
150 g bulguru, 4 rajčata, 1 okurka, 100g oliv, 1 stonek máty (nebo sušenou), olivový olej, sůl, pepř.
Bulgur uvaříme v 300ml osolené vody. Rajčata, okurky, olivy pokrájeíme na malé kousky, mátu naskáme a smícháme. omastíme olejem, osolíme a opepříme a necháme v lednici uležet.
oba recepty jsou z obalů bulguru:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé