(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Bulgurový salát s tofunezou (nebo BIO zakysanou smetanou)
Potřebné ingredience
Bulgur (pšeničná obilnina s oříškovou chutí)
Zelenina (rajče, paprika, okurka, mrkev,...)
Tofunéza (je to velmi dobrá náhrada klasické majonézy) nebo Bio zakysaná smetana
Sůl, olej
Postup přípravy
Vynikající jídlo, oblíbené i dětmi pro ořechovou chuť bulguru..
1. Uvaříme bulgur ve vroucí osolené vodě 5 minut bez míchání. Poté necháme dojít pod poklicí a utěrkou dalších 15 minut. Vaříme v poměru 1 hrnek bulguru na 2 hrnky vody.
2. Nakrájíme nadrobno zeleninu a smícháme s bulgurem, přidáme tofunézu či zakysanou smetanu a promícháme.
3. Ozdobíme pažitkou či nakrájenou petrželkou.
BULGUR - částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s oříškovou chutí. Je velmi lehce stravitelný, dodává vitalitu, nenadýmá. Je vhodný i pro děti, sportovce.
1. Uvaříme bulgur ve vroucí osolené vodě 5 minut bez míchání. Poté necháme dojít pod poklicí a utěrkou dalších 15 minut. Vaříme v poměru 1 hrnek bulguru na 2 hrnky vody.
2. Nakrájíme nadrobno zeleninu a smícháme s bulgurem, přidáme tofunézu či zakysanou smetanu a promícháme.
3. Ozdobíme pažitkou či nakrájenou petrželkou.
BULGUR - částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s oříškovou chutí. Je velmi lehce stravitelný, dodává vitalitu, nenadýmá. Je vhodný i pro děti, sportovce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cettia
(upraveno)
15. 10. 2010, 17:18
Výborné , jen jsem neměla tofunezu, tak jsem dala cottage a trošku umeoctu.Dík za recept
Bonsaj
(upraveno)
2. 4. 2009, 11:10
Díky za receptík Bulgur jsme si moc oblíbili a tohle je super tip .-) A moc chutný.-) Jana B.
cucoriedka
(upraveno)
12. 2. 2008, 8:29
...mela jsem na mysli vsechny Tve prizpevky Diiiky Míša
odettka
(upraveno)
12. 2. 2008, 10:14
@cucoriedka
Jéé, děkuji moc Pokud jí dcerka dost zeleniny, obilnin a luštěnin, nemusíte se bát. Navíc - množství "předepsaných" bílkovin u dětí se stále snižuje. U nás přežívá zstaralý názor, že živočišné bílkoviny jsou pro náš organismus nezbytné. Plnohodnotnost bílkoviny spočívá v tom, zda obsahuje v určitém vzájemném poměru všechny esenciální aminokyseliny, které si organismus sám neumí vyrobit - bílkoviny soji, ořechů, listové zeleniny, celého obilného zrna, apod. obsahují všechny esenciální aminokyseliny. Jsou to tedy PLNOHODNOTNÉ BÍLKOVINY N.
cucoriedka
(upraveno)
12. 2. 2008, 8:28
Nikolo, dekuji za tip, mam dcerku vegetarianku uz od 3. roku (ma ted 9) a stale mam obavy ze ji chybi bilkoviny.....takze diky moc za tip !! Míša