Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Langoše od tchýně se zakysanou smetanou

0.0
Langoše od tchýně se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

1kg hladké mouky; 2 celá vejce; 5 dcl mléka; 1 kysaná smatena; lžička soli; 4dkg droždí

Postup přípravy

Z trochy ohřátého mléka a droždí si připravíme kvásek. Po vzkynutí přidáme všechny ingredience a vyhněteme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Poté z těsta uděláme placky (já osobně dělám menší placičky, ještě naběhnou ), po obou stranách usmažíme. Vlažné buď tradičně potřeme česnekem, kečupem a sýrem nebo děti mají rádi přes den potřené džemem se šlehačkou.

Nejprve z těta uděláne placičky

Na pánvičce ( někdy i ve friťáku) usmažíme

Usmažené připravíme k dochucení

My nejraději s česnekem, kečupem a posypat sýrem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Renča50 17. 10. 2019, 23:22
Tento recept mám podobný po mamince. Do těsta dávám na 1 kilo hladké mouky jen 400 ml mléka,4 čajové lžičky soli, 5 dkg čerstvých kvasnic, 2 vejce, 250 ml kysané smetany, 1 čajovou lžičku cukru,přidat uvařené vychladlé nastrouhané 3 velké brambory. Udělat kvásek,zadělat těsto, dát do mikrotenového sáčku přes noc do ledničky kynout,těsto musí být vláčné,NEPŘIDÁVAT mouku,trochu se lepí na druhý den udělat 10 kusů bochánků, nechat přikryté utěrkou v teple kynout 1 hodinu,trochu podsypat moukou, pak povytáhnout do tvaru langoše a ve fritéze smažit z každé strany 5 minut. Langoše jsou bezkonkurenční. (Y)
lidare 12. 7. 2017, 11:54
:-) (clamp)
Jitkita 17. 10. 2008, 20:11
(radost) (radost) Dneska jsem dělala a musím říct, že jsou vážně supeeeeeer (Y) (Y) (Y) Krásně nadýchané a opravdu výborné (L) Díky za skvělý recept (L) Ukládám si ho do oblíbených (clamp) (clamp)
Janča 76 20. 5. 2008, 10:44
Dobrý den Evi.Nedávno jsem byla s klukama u rodičů a k večeři měli být slíbené langoše.Ale ouha,můj recept zůstal doma na stole.Našla jsem tu na MMB tenhle od vás a všichni se jen olizovali.Langoše byli prostě výborné.Náš děda si dal dokonce jak na slano,tak i na sladko s cukrem se skořicí :-) :-) :-) Takže příště už jen langoše se zakys. smetanou (jidlo) Mějte se krásně.Janina a (Z) a (Z) a (X)
LUPEPA 24. 5. 2008, 8:30
@Janča 76 :-) Velice mě těší Jani, že Vám langošáky chutnali Eva

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie