(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
KOLÁČ Z LISTOVÉHO TĚSTA PLNĚNÝ SÝREM A ŠUNKOU-VÝBORNÁ CHUŤOVKA
Potřebné ingredience
Suroviny: Balíček listového těsta, 200 g tvrdého sýru na strouhání, 200 g šunky, vejce na potření koláče.
Postup přípravy
Proč si občas nezpestřit jídelníček třeba slaným koláčem v podobě plněných závinů, stočených do koláčové formy. K tomu nejlépe poslouží listové těsto, minimum ingrediencí a opravdu jen chvilka času.
Postup:
Těsto nakrájíme na dílky, vyválíme, naplníme a stočíme do závinu. V koláčové formě s pečícím papírem pak napojujeme záviny jeden za druhým a stáčíme je do kruhu. Natřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20-30 minut při teplotě 180 st. C. Koláček je nejchutnější ještě teplý, když je v něm sýr rozpuštěný.
Přeji dobrou chuť.
Postup:
Těsto nakrájíme na dílky, vyválíme, naplníme a stočíme do závinu. V koláčové formě s pečícím papírem pak napojujeme záviny jeden za druhým a stáčíme je do kruhu. Natřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20-30 minut při teplotě 180 st. C. Koláček je nejchutnější ještě teplý, když je v něm sýr rozpuštěný.
Přeji dobrou chuť.
Listové těsto vyválíme na dílky, z kterých vyválíme obdélníky přibližně 10x25 cm a na ně poklademe proužky sýru.
Na sýr vložíme složené plátky šunky a naplněný listový plát stočíme do závinu.
Každý jednotlivý závin na sebe napojujeme a obtáčíme do tvaru formy. Nakonec celý koláč natřeme rozšlehaným vejcem včetně spojů.
Koláček upečeme při teplotě trouby 180 st. C. přibližně 20-30 minut.
Detail.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
15. 4. 2016, 19:17
hantonie
(upraveno)
15. 4. 2016, 18:47
před chvílí vytažený z trouby. Dělala jsem na večer do hospůdky k , ale už jsem ho půlku snědla , žravá dobrůtečka. Dělala jsem podle vás, jen vršek jsem posypala gril. kořením. Příště přidám cibulku a možná i česnek. Je to lepší, než tzv. šneci, z těch mi vždycky sýr vyteče. dík za receptík, určitě jsem nedělala naposledy
srneckova
(upraveno)
8. 4. 2016, 18:15
to musím vyzkoušet
Dan.ka
(upraveno)
4. 4. 2016, 22:12
Je to výborné. Přesně tak to dělám,ale jako štrůdl a těsto potírám salakvardou z kečupu,česneku a třeba trošky koření. Vždycky má velký úspěch a nezbyde ani drobeček,mňám
yarkal
(upraveno)
4. 4. 2016, 22:17
@Dan.ka
Dobrý den, zaujala mě vaše salakvarda z kečupu, česneku a koření. Můžu poprosit o bližší popis? Jarmila
Dan.ka
(upraveno)
4. 4. 2016, 22:40
@yarkal
To slovo jsem si možná vymyslela Nic složitého. Do misky dám malinko oleje,kečupu,trošku česneku a jakékoliv koření,třeba grilovací,majoránku....ale vůbec nemusí být. Já moc na výběr nemám,protože ho málokdy používám. No a těsto potřu mašlovačkou a dál jako vy. Šunku,sýr....
yarkal
(upraveno)
8. 4. 2016, 18:05
@Dan.ka
Moc děkuji za odpověď, Vaši "salakvardu" si určitě namíchám při příštím podobném pečení.
Zrušený účet
(upraveno)
4. 4. 2016, 17:25
Opravu bezmasé jídlo....
yarkal
(upraveno)
4. 4. 2016, 21:48
@
Opravená kategorie, nyní je recept v chuťovkách.
paluš
(upraveno)
3. 4. 2016, 19:24
Je tam ale maso
yarkal
(upraveno)
4. 4. 2016, 21:49
@paluš
Opravená kategorie, nyní je recept v chuťovkách.
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 3. 2016, 12:23
Lucikanass
(upraveno)
6. 3. 2016, 11:29
yarkal
(upraveno)
26. 3. 2016, 11:26
@Lucikanass