VOŇAVÝ POMERANČOVÝ MOUČNÍK

Potřebné ingredience
Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 300 g krystalového cukru (i méně, jak kdo má rád), 3 žloutky, 3 bílky, 250 ml čerstvé pomerančové šťávy.
Postup přípravy
Postup:
Důkladně vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Předepsaná váha cukru je daná s ohledem na obsah pomerančové šťávy v těstě, ale je možné až 50 g cukru ubrat, podle toho, jak kdo je zvyklý.
Do žloutkové směsi pak střídavě přimícháváme pomerančovou šťávu, mouku s míchanou s práškem a nakonec tuhý sníh.
Těsto vlijeme do pekáčku s pečícím papírem a pečeme asi 35 minut při teplotě 170-180 st. C. a necháme ho vychladnout.
Přeji dobrou chuť.

Foto zlatavých pomerančových kostek.

Žloutková směs smíchaná s pomerančovou šťávou a moukou s kypřícím práškem. Nakonec opatrně postupně přidáváme sníh.

Dobře promíchané těsto vlijeme na plíšek s pečícím papírem a upečeme.

Pohled na upečený moučník s krásným tmavězlatým zbarvením díky pomerančové šťávě.

Po vychládnutí a vyklopení můžeme moučník třeba ozdobit nějakým pocukrovaným motivem.

Nebo ho jemně pocukrujeme po celé ploše a nakrájíme na kostky.

Před rozkrájením a pocukrováním je možno také korpus podélně rozkrojit a naplnit oblíbeným džemem.

Ještě jeden obrázek s pomerančovými kostkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu










































































