Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kinder maxi king - nepečený

0.0
Kinder maxi king - nepečený

Potřebné ingredience

Krém: 500ml smetany na šlehání min.33%, lžíce medu, 1 želatina za studena, 3 lžíce sušeného mléka .......... Karamel: 100g cukr krystal, 100ml smetany na šlehání, špetička soli, 50g másla .............. Čoko poleva: 100g mléčná čokoláda, 100g hořká čokoláda, pár kapak oleje, 100g másla .................. Drobenka: 4 lžíce nahrubo mletých ořechů, 4 lžíce nahruho mletých mandlí, 5 lžic trochu drcených cornflakes (kukuřičné lupínky)

Postup přípravy

Jen upozorňuji, že recept je trošku náročnější na čas.
Na krém vyšleháme smetany s medem a sušeným mlékem. Přimícháme dle návodu připravenou želatinu za studena (většinou se jen rozmíchá se 100ml vodou, nalije do těsta a vše se vymixuje dohladka). Rozdělíme napůl a navrstvíme na dva stejné menší plechy vyložené potravinářskou fólií nebo pečícím papírem. Já používám plechy 20x25cm. Oba plechy dáme do lednice.
Příprava karamelu: cukr za stálého míchání rozpustíme v hrnci. Když je cukr zcela rozpuštěn, přilijeme smetanu - pozor prská to a karamel většinou ztuhne. Tak se neděste a míchejte, dokud se vše zase nerozpustí. Přidáme malinko soli a zjemníme máslem. Vychladlý karamel nalijeme na jeden již ztuhlý plát. Přiklopíme na něj druhý plát a to tak, že hořejšek dáme na karamel. Nahoře tedy bude spodek s potr. fólií, kterou opatrně sundáme. Opět dáme do lednice.
Připravíme si čoko polevu - čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo i olej. Zchladlé nalijeme na řezy a posypeme drobenkou. A dáme opět do lednice.

Možno dělat i tyčinky. Ty se dělají tak, že po ztuhnutí čoko polevy s drobenkou se řezy překlopí, nakrájí na požadovaný rozměr a i z druhé strany se polijí čoko polevou s drobenkou. Mě se ale osvěsčily spíš jen řezy, kde si každý ukrojí, kolik chce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

soucka 23. 5. 2016, 20:31
Těším se až ho vyzkouším - děkuji za receptík :-)
Nadys 23. 5. 2016, 18:54
(F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie