Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

VLÁČNÉ PUDINKOVÉ ŘEZY S KOKOSOVOU PŘÍCHUTÍ-HRNÍČKOVÝ RECEPT

0.0
VLÁČNÉ PUDINKOVÉ ŘEZY S KOKOSOVOU PŘÍCHUTÍ-HRNÍČKOVÝ RECEPT

Potřebné ingredience

Suroviny-těsto: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva (PDP), ½-¾ hrnku krystalového cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce, Suroviny na pudinkovou náplň: 1 sáček kokosového pudinku, 5 lžiček krystalového cukru, 4 deci mléka, 1 sáček vanilkového cukru, plátek másla, 1 kelímek zakysané smetany, 1 malá lžička rumu. Ostatní suroviny: Hrst strouhaného kokosu.

Postup přípravy

Tento snadný moučník má kromě rychlé přípravy ještě další výhodu v tom, že je velmi variabilní. Kombinaci barev koláče si můžeme zvolit sami a tak prostřídat těsta světlá nebo kakaová s náplněmi z vanilkových, kokosových, kakaových, čokoládových, karamelových nebo ovocných pudinků.

Postup pudinková náplň:

Z kokosového pudinku, mléka a krystalového cukru uvaříme pudink. Odstavíme ho, ještě do horkého přidáme vanilkový cukr, plátek másla, rum a za občasného zamíchání necháme vystydnout. Studený pudink nakonec spojíme se zakysanou smetanou.

Postup-těsto:

Všechny tekuté suroviny pořádně vyšleháme s cukrem a postupně vmícháme suchou směs z mouky a PDP. Až vznikne hladké těsto, 2/3 dávky vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu nebo do koláčové formy.

Pak po lžících rozprostřeme rovnoměrně po celé ploše vychládlou pudinkovou náplň, jemně posypeme kokosem a zakryjeme zbytkem těsta. Pečeme asi 30 minut při teplotě 180 st. C.

Moučník po vytažení z trouby necháme pár minut odstát a ještě horký jemně posypeme grankem. Pudinková náplň obvykle místy někde probuble napovrch a aby se na ní nevytvořil škraloup, koláč necháme vychládnout přikrytý.

Přeji dobrou chuť.

Hotový a nakrájený koláč.

Postup: Náplň rozložíme na spodní část těsta rovnoměrně po lžících. Pak zasypeme kokosem, přikryjeme zbytkem těsta a upečeme.

Ještě horký koláč posypeme grankem.

Moučník je dostatečně sladký, cukrovat ho už není třeba, nebo jen velmi jemně.

Ještě jeden pohled na pudinkový koláč

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie