VLÁČNÉ PUDINKOVÉ ŘEZY S KOKOSOVOU PŘÍCHUTÍ-HRNÍČKOVÝ RECEPT
Potřebné ingredience
Suroviny-těsto: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva (PDP), ½-¾ hrnku krystalového cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce, Suroviny na pudinkovou náplň: 1 sáček kokosového pudinku, 5 lžiček krystalového cukru, 4 deci mléka, 1 sáček vanilkového cukru, plátek másla, 1 kelímek zakysané smetany, 1 malá lžička rumu. Ostatní suroviny: Hrst strouhaného kokosu.
Postup přípravy
Postup pudinková náplň:
Z kokosového pudinku, mléka a krystalového cukru uvaříme pudink. Odstavíme ho, ještě do horkého přidáme vanilkový cukr, plátek másla, rum a za občasného zamíchání necháme vystydnout. Studený pudink nakonec spojíme se zakysanou smetanou.
Postup-těsto:
Všechny tekuté suroviny pořádně vyšleháme s cukrem a postupně vmícháme suchou směs z mouky a PDP. Až vznikne hladké těsto, 2/3 dávky vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu nebo do koláčové formy.
Pak po lžících rozprostřeme rovnoměrně po celé ploše vychládlou pudinkovou náplň, jemně posypeme kokosem a zakryjeme zbytkem těsta. Pečeme asi 30 minut při teplotě 180 st. C.
Moučník po vytažení z trouby necháme pár minut odstát a ještě horký jemně posypeme grankem. Pudinková náplň obvykle místy někde probuble napovrch a aby se na ní nevytvořil škraloup, koláč necháme vychládnout přikrytý.
Přeji dobrou chuť.
Hotový a nakrájený koláč.
Postup: Náplň rozložíme na spodní část těsta rovnoměrně po lžících. Pak zasypeme kokosem, přikryjeme zbytkem těsta a upečeme.
Ještě horký koláč posypeme grankem.
Moučník je dostatečně sladký, cukrovat ho už není třeba, nebo jen velmi jemně.
Ještě jeden pohled na pudinkový koláč
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé