Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 45 návštěvníků)

VELMI JEMNÉ MAJOLKOVÉ BUCHTIČKY S TVAROHOVOU NÁPLNÍ

0.0
VELMI JEMNÉ MAJOLKOVÉ BUCHTIČKY S TVAROHOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 400 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 100 ml majolky (1 sáček tradiční majonézy), 250 ml vlažného mléka, 1 celé vejce, 2 žloutky, malá špetka soli, 20-30 g čerstvého droždí, olej nebo máslo na potření buchet i plíšku.Tvarohová náplň: 1 kostka baleného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru,1/2 sáčku vanilkového pudinku, 2-3 PL moučkového cukru (sladíme, jak jsme zvyklí), strouhaná citronová kůra, 1 žloutek, hrst rozinek nebo brusinek, předem naložených v rumu.

Postup přípravy

Díky majolce, která nahrazuje tuk v kynutém těstě, jsou buchtičky velmi jemné a vláčné. Kdo je má rád bohatě naplněné, může všechny suroviny do tvarohové náplně zdvojnásobit.

Postup-tvarohová náplň:
Ingredience na tvarohovou náplň dobře promícháme (v žádném případě nešleháme, tvarohová směs by zřídla) a uložíme do ledničky.

Postup-kynuté těsto:
Z předepsaného množství surovin na těsto odebereme do misky trochu hladké mouky, cukru, vlažného mléka a droždí-zaděláme kvásek, přikryjeme a necháme zhruba 10 minut vzejít.

V míse pak ze zbývajících surovin a nakynutého kvásku vypracujeme hladké a vláčné těsto. Poprášíme trochou mouky, zakryjeme utěrkou nebo kuchyňskou fólií a necháme asi ¾ - 1 hodinu kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na malé kousky, které naplníme předem připraveným tvarohem. Uzavřeme a spojem dolů vkládáme buchtičky na vymaštěný plech. Dobře je omastíme rozpuštěným máslem nebo slunečnicovým olejem a ještě půl hodinky je necháme dokynout.

Pečeme v rozehřáté troubě 20-25 minut při teplotě 180 st. C. V polovině času plech v troubě otočíme kvůli rovnoměrnému upečení.
Ještě horké upečené buchty můžeme slabě potřít máslem a necháme zakryté pod utěrkou vychladnout.

Můj tip:
Pokud budeme suroviny na těsto zpracovávat ručně nebo v robotu, necháme vzejít kvásek. Při použití domácí pekárny, kvásek připravovat není nutné, stačí jen rozdrobit droždí na všechny vložené suroviny a zapnout program „těsto“. Po ukončení vyjmeme krásně nakynuté těsto a dál již pracujeme u všech způsobů zadělávání stejně.

Přeji dobrou chuť.

Foto upečených a pocukrovaných buchet.

Postup-buchtičky po naplnění a vložení do pekáčku dobře promastíme rozpuštěným máslem nebo slunečnicovým olejem.

Necháme je na plechu nezakryté ještě 30 minut dokynout.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. C, zhruba 20-25 minut. Při delším a pomalém pečení by buchty byly vysušené. Pro rovnoměrné upečení plech v polovině času otočíme. Ještě horké je můžeme slabě pomazat máslem a pod utěrkou nechat vychladnout.

Majolkové buchty pocukrujeme s moučkovým a vanilkovým cukrem až před podáváním.

Jsou jemné a měkkoučké, tvarohová náplň chutná i voní po citronové kůře a vanilkovém pudinku.

Detailnější záběr.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 16. 2. 2017, 14:21
(F)
depas 15. 2. 2017, 19:35
Jarmilko, používáte i na buchty s jinou náplní než tvarohovou?? Děkujiu, Eva
LucKrejcova 8. 8. 2016, 16:30
Mňam, vypadají úžasně (Y) Určitě brzy vyzkouším ^o) Jen se zeptám - sušeného droždí se dává stejně množství?
yarkal 8. 8. 2016, 21:22
@LucKrejcova Dobrý večer paní Lucie, jsem ráda, že Vás buchtičky zaujaly a současně reaguji na Váš dotaz k dávkování suchého droždí proti čerstvému: Obecně se dá říct, že na půl kostky čerstvého droždí připadnou 2 zarovnané čajové lžičky suchého instantního droždí, které je ideální do domácích pekáren. Pokud ale budete těsto zadělávat ručně, kynutí je o něco delší, než při použití droždí čerstvého. S pozdravem Jarmila. (Y) (Y)
Evula.U 9. 8. 2016, 9:00
@yarkal Pani Lucie, ja jsem je delala minule take se suchym drozdim, ja osobne davam asi 1 tretinu vahy toho cerstveho, udanehov receptu. Zadelala vecer, nechala v lednicce, rano vytahla, hodinku nechala stale zakryte kynout a delala buchticky. A jake buchticky, fakt zkuste (clamp) (clamp)
tulipanka 8. 8. 2016, 13:08
Luxusní (clamp) (clamp) (clamp) (L)
Mr. Roi 5. 8. 2016, 23:14
(clamp) (clamp) :-)
yarkal 9. 8. 2016, 21:13
@Mr. Roi (clamp) (clamp)
zonoro 4. 8. 2016, 10:42
Buchtičky jsem vyzkoušela ( i když jsem už hezkých pár let hospodyňka kynuté těsto jsem nezkoušela, protože moje máti ho nedělala nikdy moc dobré, takže mě ani nelákalo), jsou luxusní, jen jsem je udělala moc velké, takže příště zase, ale menší a ..... asi určitě z dvojité dávky. Děkuji moc za recept (F)
yarkal 4. 8. 2016, 22:35
@zonoro Děkuji za milý komentář (F) (F)
Jia 20. 7. 2016, 14:32
Nejlepší kynuté buchty co jsem kdy pekla i jedla (flower) A to jsem jich vyzkoušela hodně (H) Děkuji za recept, u těchto zůstanu |:o)
yarkal 22. 7. 2016, 8:25
@Jia Dobrý den, moc mě těší Vaše pochvala a hlavně jsem ráda, že buchtičky chutnaly, děkuji. Přeji krásné léto-s pozdravem Jarmila (F) (F) (F)
johnynka 17. 7. 2016, 12:39
jak pro honzu, jsou krásné, zkusím (Y)
yarkal 18. 7. 2016, 19:02
@johnynka (clamp) (clamp)
Evula.U 16. 7. 2016, 17:38
Super (Y) (Y)
yarkal 17. 7. 2016, 22:40
@Evula.U (Y) (Y)
Evula.U (upraveno) 19. 7. 2016, 23:32
@yarkal Dobry vecer, prosila bych o radu. Zitra k veceru bych chtela pripravit testo na tyto buchticky. Mohu ho nechat kvasit prez celou noc v lednicce a take nemam cerstve, ale suche drozdi. Prosim, dejte vedet, dekuji za ochotu :-$ :-
yarkal 20. 7. 2016, 11:15
@Evula.U Dobrý den, já zadělávám velmi často večer, abych druhý den ráno, nebo dopoledne pekla. Řekla bych, že jsou pak buchtičky křehčí, než z čerstvého těsta. Sušené droždí klidně použijte a připravte si kvásek stejně, jak z čerstvého. Pak bych malinko, ale opravdu jen malinko, přidala do mouky na špičku nože kypřící prášek do pečiva, abych si to zdárné kynutí ještě navíc pojistila. Přeji, ať se Vám buchtičky povedou a chutnají. S pozdravem Jarmila. (F) (F) (F)
Evula.U (upraveno) 27. 7. 2016, 12:57
@yarkal Vcera vecer zadelano, krasne vykynute. Vytahla z lednicky, nechala hodinu stat a za chvili jdu na ne. Dekuji za Vasi radu ( (clamp)
Nadys 15. 7. 2016, 15:40
nádhera (Y) ,-)
yarkal 16. 7. 2016, 12:05
@Nadys Děkuji za pochvalu (F) (F).
lidare 14. 7. 2016, 10:37
(Y) (C) :-)
yarkal 15. 7. 2016, 15:03
@lidare (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie