Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jak zbavit dítko nechutenství...

0.0
Jak zbavit dítko nechutenství...

Potřebné ingredience

Dítě které jí tak málo,že z toho mám mindrák...

Postup přípravy

Milé maminky,vím že toto není diskusní forum,ale prosím o radu.Mareček mi odmítá jíst,přes den toho sezobne jako vrabec,bude mít 3 roky, má 96 cm a nyní jsme dosáhli konečně 12 kg...Poradíte nějaké jídlo,které třeba vašim dětem chutná? On si totiž od každého jen zobne...jediné co do něj dostanu je třeba polévka-tu většinou sní hezky..ale jinak bojuji a bojuji... :-((
Nebo nevíte něco na povzbuzení chuti...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pajas.L 18. 1. 2009, 11:02
Všem maminkám za rady a příspěvky děkuji -čtou si je i jiné maminky,kterým snad pomohou. u nás nakonec zabrala docela školka- tam sní jak sídaňku,tak i polévku i celé druhé jídlo-doma ale zase zápasíme s večeří-o svačině ani nemluvím..asi ho tam strčím na celý den ;-) ;-) ;-) maminky držte se.... Jinak u nás med -nechce, multisanostol- nechce, rybí tuk- nechce...takové dítko na zabití ... :-p :-p :-p :'( 8-|...ale hlavně že je zdravý :-$ :-$
anastazka 8. 9. 2008, 11:38
Dobrý den jen jsem vám chtěla říct, že má dcera má pět let a 14kg. Takže prostě je to hubeňour! Nebojte on z toho vyroste. (Y)
martinaJ70 27. 6. 2008, 20:59
Milá maminko,doufám že poradím správně, al vím že na chuť k jídlu zabírá obyčejný med,děti ho mají obvykle rádi,alespoň většina, tak zkuste denně jednu lžíčku podávat jen tak , nebo do čaje.Pak je dobré podívat se do bylinkářské knížky, tam určitě něco najdete..tak držím palečky. S pozdravem Martina Jarošová. (Y) (Y)
petrulka 11. 6. 2008, 22:14
Pavli, byly jsme na tom podobně, dcerka nejedla do 3,5 let skoro nic..třeba jen rohlík dopoledne a lipánek odpol, jinak nic, ani maso, ani zeleninu, brambory, těstoviny..nic, nic 8-| 8-| 8-| prošly jsme všechna možná vyšetření, chodila pravidelně na krev...lezly jí kosti, žebra,lopatky trčely ze zad...no něco... +o( Pomohla školka, kde se asi po měsíci rozjedla tak, že jí teď musím krotit. Pomohlo vyndání nosní mandle, kterou měla masivní a dětem s tímto problémem často nechutná. A nakonec trochu pomohlo i to, že se mnou začala vařit, dělala se mnou každé jídlo, i omáčky a pak trochu ochutnala, jak se jí to povedlo. ;-) Držím palce a nenervujte se, když Vám sní alespoň tu polévku, je to důvod k radosti |:o) hlavně jestli je zdravý a spokojený (F) Petra
Pajas.L 13. 6. 2008, 8:30
@petrulka Zdravíčko.. :-)já pořád doufám,že se rozjí,do školky má jít od září,tak udvidíme.ale je to bojínek,tak mám spíš obavu,aby mi tam spíš jíst nepřestal uplně. Ale člověka podrží že není jediný,kdo má dítko skoro jako z koncentráku-okolo jsou všechny děti oplácané a maminy mi to kolikrát dávaly vyžrat,jako bych mu nedala najíst... :'( Včil už to tolik neřeším,sice mě to rozčiluje,někdy,ale už nad tím nebrečím..já sama jsem před otěhotněním vážila jen 45 kilo a to mám 171 cm.Musela jsem tehdy najet na patáky,co mi pomohli přibrat alespoň na 50.Tak si právě říkám,že tu hubenost má po mě-jenže já nejsem zdechlá se nažrat jak se říká a ani tak nepřiberu (maminkám co drží diety se omlouvám (H) )-ale zkusím vyčkat a budu doufat,že se rozjí třeba v té školce.. (pl) (B) ;-) zatím děkuji za podporu (L) Paja a Maja a (@) (&)
Ivisek 6 28. 5. 2008, 1:39
U nás platí,čím víc jsme venku,tím nám víc chutná. Mohla by jste zkusit mu jídlo nazdobit- např..U snídaně.Já jsem měla dříve s dcerkou stejný problém,pak mi jedna paní poradila pár těchto věcí.Moje dcera měla ráda zvířátka,tak jsem ji na chleba potřela perlu ,na ni kolecko salamu-hlava,pak valeček-tělo a ručičky-malý válečky a byl zajíček,nebo medvídek.Jindy jsem udělala semaformám i takovou knihu,jestli by jste měla zájem mohu něco z ní ofotit,nebo napsat emailem.Ted nemohu, spí mi v ložnici děti.Iveta.
syfal 11. 6. 2008, 21:50
@Ivisek 6 dobrý den mohla byste mi prosím napsat název té knihy děkuji
Pajas.L 11. 6. 2008, 9:20
@Ivisek 6 (Y) Dík za tip,to mě zatím nenapadlo,protože zatím jsem Májovi chlebík krájela na kostitčky-vagonky,protože je gramloň a celý chleba mu padal z ruky...Ale určitě to vyzkouším a krájet budeme postupně (L) (L) mějtew se krásňuli (hello)
tuaj 24. 4. 2008, 23:56
ještě napíšu, že Ondrášek má 2,5 roku 90cm a váží 10,5kg. A hubenej teda není,.Jo a ještě miluje bábovku a perník.
Zrušený účet 26. 6. 2008, 10:41
@tuaj Náš Ondrášek má 86cm a 12 a půl a tlustej není, když zvedne ručičky jsou mu vidět žebra, ale holt je korba po tatínkovi (smich) Prostě záleží na stavbě těla, jak kdo při určité váze vypadá (F)
tuaj 24. 4. 2008, 23:53
Pavli, mám doma podobného jedlíka. Polévky má taky rád. Já vařím , bílou (mléčná) s bramborem, špenátovou s kapáním, bramborem (špenát rozředím a malinko zahustím moukou), kmínovou s vajíčkem, bramboračku, rajskou s rýží, vývar se smaženým hráškem, vývar s nudlemi, písmenky kapáním noky krupkami. zeleninové . Já je dělám dost husté aby ho pořádně zasytily. A k druhému to moc neřeším má stejné jídlo jako my a jíme dohromady. Na hlad se nají. Když pořádně nejí víc jak 2 dny tak mu uvařím rajskou, (klasika jíška, protlak, voda, bob.list, kečup, cukr, lžíce smetany) s knedlíkem nebo svíčkovou . A na večeři děláme jednohubky, obložené chlebíčky, na chleba namaluji kečupem smajlíky a pod . hlavně aby se mu to líbilo. Hodně nápadů a trpělivosti. (jidlo)
Zikmundovka 23. 4. 2008, 15:02
Milá Pavlo a ostatní maminky nepapajících dětiček, našemu Adámkovi byly v březnu 2 roky a od jeho půl roku (kdy jsme začali s prvními příkrmy) se nervuju u každého jídla. Poprvé otevřel pusinku asi až v osmi měsících(po dvou měsících denodenního nabízení jídla).A tos tím jídlem mu zůstalo vlastně do dneška.Z ovoce jen banán,nechce žádnou zeleninu,maso,brambory,sní jen suché těstoviny a suchý rohlík.Miluje jogurty,občas si dá ovocnou přesnídávku.Pokud mu chci dopřát a rozmixuju mu například jahody s jogurtem,tak to odmítá,chce jen ten bílý.Našemu Adámkovi prostě chutná to,co je nevalné chuti a bledého vzhledu.Takže vytváření různých zvířátek,kytiček,vláčku,autíček...z jídla se u nás neosvědčilo. Vyhladovění se také neosvědčilo,Adámek má radost,když mu ten talíř odnesu a ještě větší radost má,když mu to jídlo sním,protože ví,že mu ho už třeba za dvě hodiny nebudu nabízet. Na žádnou fintu,jak ho "donutit" jíst,jsem ještě nepřišla. Dle paní doktorky se nemám nervovat,kluk roste,při 90cm má necelých 12 kg.Někteřé děti jsou prý v jídle "konzervativní". Tak já stále čekám,kdy už konečně začně normálně jíst ... a jestli se dočkám,tak si pořádně oddechnu. (pl) (hello) Lucie
Pajas.L 17. 4. 2008, 16:05
Milé maminky,pořídilaj sem si koťátko-a Mája koťátko krmí a papá s ním - takže dlabe trochu více než normálně...i to je úspěch |:o) |:o) |:o)...včil ho musím pochválit... (i když třeba vynechá jedno jídlo denně,tak dalším jídlem to dožene-každopádně sie mi nyní nestalo,že by nejedl celý den§... huráááá (clamp) (clamp)
Anela21 14. 4. 2008, 15:33
Milá Pavlínko, četla jsem knihu jednoho předního českého psychologa a ten na téma nechutenství jasně píše: nenutit, nedělat z toho "vědu", chceš, nechceš fajn...byla bych radši kdybys to snědl. Žádné výměnné obchody, sníš toto, dostaneš tamto. On taky cítí, že tomu přikládáte důležitost. Zkuste mu nedávat najevo, to "snažení". Vím, že je to těžké, ale dá se to!! My si sedneme ke stolu a malá chce vesměs to co jíme my, samozřejmě některé věci jí ještě nedám. Jsou i týdny kdy prakticky nic nejí, tak jí nechám, sice mě to taky vnitřně drásá, ale pak se to zase vrátí a sní klidně 2 knedlíky a k tomu masíčko. A hlavně máme režim, teď je snídaně, žádné jezení kolem a tak. Taky není dobré dávat příklady jak jiné děti jí, nebo takovéto za maminku, za tatínka. On váš miláček přijde na to, že je to přirozené a moc dobré.Určitě se to otočí a to pak nestačíte vařit :-$ Držím palce, Alena (L)
zdenakucerova 11. 4. 2008, 22:56
Milá Pavlo, také mám doma podobného "nežravce" . Snažím se už několik let a s úspěchem velmi střídavým. Univerzální recept asi neexistuje. Je to jako na houpačce, jeden den sní co nabídnu a další dny jí jako vrabec :-) osvědčilo se mi jídlo nabízet pestré, pěkně upravené na talíři, jít vzorem, ale nenutit, nepřemlouvat, neporovnávat s jinými dětmi, neuplácet ( spapej to a za odměnu dostaneš tamto ...). Omezte sladkosti, sladké pití atd. - ale to asi víte sama.Trhá mi to někdy srdce :-), když se snažím, vyvářím a pak to zbyde na talíři.Mívám obavy zda dítko má vše co pro svůj růst potřebuje...Ale osvědčilo se mi nepřikládat jídlu příliš velký význam, nekomentovat "neúspěch". Pokud jste vy i tatínek drobní, tak asi cvalíka s apetitem ani neočekávejte. Pokud se klouček jinak normálně vyvíjí, je čiperný tak to snad ani příliš neřešte. Možná to upraví školka, možná věk a možná zůstane nimra pořád. Držím moc palce, ale z vlastní zkušenosti vím , že je to běh na dlouho trať s vítězstvím velmi nejistým :-) Zdenka
Pajas.L 12. 4. 2008, 7:44
@zdenakucerova Hezký den, no já jsem drobnější postavy-teda vysoká jsem dost,štíhlá ale..ale chlap ten má 190 cm a 100 kilo-ten je taky pažravec-že to děcko není po něm :-S,ale taky se mi nyní osvědčilo (neříkám že toho sní moc,ale řekla bych že více) - máme talířky s krtkem a kouzelnou školkou-když hezky spapá co je na talíři uvidí dole obrázek..takže on jí-postupně odkrývá obrázek-hele tu je myš,tady je krtek...a sní toho víc než na bílém talíři nebo z misky... (Y) (Y)...tak i dalším maminkám-zkuste to..třeba to trošičku pomůže i u vás... Ze školky mám hrůzu-on má teď období kdy je na mě přilepený a s nikým cizím nepromluví ani slovo... :-S...No tak uvidíme... Tak maminy-jídlu zdar :-) :-)
Biši 10. 4. 2008, 13:45
Ja si myslím, že čo sa telu žiada, to mu treba dať. Vaš chlapček má rád polievky a tak na vašom mieste by som mu vyvárala polievky rozne a verte, že sa napapá. Nebojte sa bude ešte obdobie kedy nebudete síthat varit.
Zrušený účet 10. 4. 2008, 12:40
Milá Pavlo a všechny maminky,co máte malé nežravečky! Je to opravdu velice častý problém - nechutenství u dětí. Mám holčičku,která dosud jedla jak fík.DOSUD:Nyní se nám vše otočilo a naše Klárka jí jak vrabec,oběd 2 sousta a je dost,jakž takž mi ráno a večer vypije trochu mléka a je syta.... Dospěla jsem po všech různých článcích,které jsem si o tomto problému načetla,že téměř každé dítě si prostě prochází obdobími,kdy mu chutná, a kdy ne. Je těžké to někdy zvládat,když připravíte nějakou dobrotu a ten malej prcek se na to podívá a to je tak vše.Ale musíme se nad to povznést a vydržet s nervy.Však oni se nám zase rozpapají!!! (F) (F) |:o)
Pajas.L 10. 4. 2008, 11:18
(Y) (Y) ahojte maminky,multisanostol papáme-teda začali jsme asi před týdnem,tak uvidíme co to udělá,sebrat mu jídlo mám taky vyzkoušené..jako na něho to vůbec nezabírá-on je z toho nadšený :-S :-S :-S...jedna maminka tu psala že její dítko klidně nejedlo i několik dní-jen pilo,jsme na tom stejně...ale jak je nyní hezky,chodím s ním na dlouhé procházky-v kočáru mi posnídá(půl rohlíku),pak se proběhne,okolo 12 mi většinou teď pojí polévku,ve 2 až 3 hodiny s idá druhé-ale toho tak ze 7 lžiček a je sytý...a pak večeří až kolem půl 7 až 7 hodiny-třeba pribiňák..řekla bych že je to o něco lepší než to bylo...možná pomohl ten sirup,nevím...každopádně děkuji za rady-i další maminkám to jistě bude přínosné :-$ :-$ :-$
Dada13134 10. 4. 2008, 1:40
Jejej to bych byla ráda kdyby můj malý jen zobal.My máme 10 měsíců a 12.20 kg a 80 cm.Asi mu to stačí.Kdyby měl hlad určitě by jedl víc.Já bych potřebovala opačnou radu.Přeji ať se vám moc daří.Určitě se to zlepší. Dáda (child5)
Rena99 21. 4. 2008, 14:32
@Dada13134 Taky máme opačný problém. Malej má 3 roky a má 19 Kg a 106cm. Ale je velkej ponás!! ;-) (L)
vasekwalenta 9. 4. 2008, 22:52
Dobrý večer. Skoušela ste mu dávat multi-sanostol? Je to takovéj sirup k dostání v lékarně a stojí kolem 140 ,-. S naši malim sme mali doted taky problém s jídlem, ale ted je to už bezv aj vez toho sirupu. Dávala jsem mu ho vždy ráno a večer jednu čajovou lžičku asi po dobu necelých 3 týdnů. A ted je to už naozaj dobrý. Tak to skuste. Pevné nervy. Valentová
galiska 8. 4. 2008, 22:19
Pavli, náš malý byl na jednodenní operaci, celý den nejedl a to byl pak večer tanec - lednice se nezastavila, já lítala a chystala jídlo - no to byl nářez. Mám knihu o péči o děti do 3 let, kterou píše lékař a ten radí, pravidelně cca po 2 hod. jíst, když to odmítne, vemte talíř a bez jedinýho slova odnést a opravdu nedat jíst až zase za hoďku nebo dvě. Píše, že do 14 dnů se to upraví. Tak to zkuste Míša P.S. Známý to měli taky tak a když v neděli mamča nachystala oběd a prcek opět nejedl, tak mu to tatínek snědl (mlčel, jen mu vzal talíř a jedl), malej koukal a od dalšího dnes si talíř pěkně držel. Tak taky možná varianta. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Petra+Barunka 8. 4. 2008, 20:32
Pavli,poradím Vám pouze jedno,buďte absolutně v lkidu,já se taky trápila a co jsem se nakřičela a nazlobila 8o| :-@ :^) (6),Martin vypadal doslova jako reklma na hlad,už jsem se i styděla,ale pak jsem to hodila úplně za hlavu a je to takhle lepší,jen tak pro zajímavost,dnes je synovi 14 let a váží a bídou 43 kg a měří 170 cm,takže si z toho hlavu nedělejte (hello)
Pajas.L 7. 4. 2008, 9:54
No ohledně nutrilonu -B -já už do něj nedostanu žádné mléko v žádné podobě... :-@ :-@ :-@ :-@ akorát v noci mu dávám přesnídávku ve flašce a do ní naleju trochu mléka-ale fakt jen kapičku-jinak to nechce.. (6)...ten hroznový cukr jsem dávala dlouhobě- na chvilinku to jako by zabralo a pak mi nechtěl už ale ani to pité s tím cukrem a jídlo už vůbec...Někdy ho taky nadraplo a vyhodil celý obsah,takže hlídám a jakmile vidím že má dost,nenutím -někdy po 3 lžičkách!!! :-S :-S-to bych kolikrát 8o| 8o| 8o|jako pardál...Ale co,oslavila jsem včil že jsme konečně dosáhli 12 kilo!!§ a že to byl boj :-) :-) ;-),tak snad dosáhneme i těch 13,,,a vy maminky určitě taky-hlavně že děti přibírají-i když malinko..
Evelinaa 5. 4. 2008, 19:50
U nás je to to samé, 2,5 roku a 12kg, každé jídlo je stres, ale jsou i žravé dny. Nejhorší na tom je, že když toho sní hodně tak neřekne že už má dost a najednou ho natáhne a všechno to vyzvrací. To mi dělá když měco chce a nedostane to, tak ze vsteku se taky pozvrací. Ale prý jsem byla stejná, tak nemám nadávat. Na to nechutenství mi jednou doktorka řekla ať koupím sirup NUTROLIN -B, a tehdy se mu to spravilo. Takže ho zas musím koupit, snad se to spraví. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie