Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 85 návštěvníků)

Perníčky s povidlovo-ořechovou náplní

0.0
Perníčky s povidlovo-ořechovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 225 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, ½ PL kakaa, 1 vejce, 50 g medu, 25 g hery, ½ lžičky perníkového koření, ½ lžičky jedlé sody. Náplň: 75 g povidel, 75 g strouhaných ořechů, 2 PL cukru moučka, špetka skořice, rum dle potřeby. Nahoru: čokoládová poleva v sáčku, slunečnicová semínka v jogurtu a čokoládě.

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a jedlou sodu. Do rozpuštěné a vychladlé hery zamícháme tekutý med a vejce. Smícháme obě směsi a na vále zpracujeme ve vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme chvíli odpočinout v ledničce. Těsto rozválíme na 2 mm silný plát, vykrájíme kolečka a na plechu s pečícím papírem upečeme. (180°C 7 minut.)
V kastrolu krátce podusíme povidla s ořechy a cukrem, odstavíme, přidáme skořici a rum. Perníčky slepíme náplní a na 2 hodiny uložíme do ledničky.
Čokoládovou polevu rozpustíme a vylijeme ze sáčku. Perníčky namáčíme do polevy a zdobíme slunečnicovými semínky.

Jeden den upečené, slepené a máčené, druhý den krásně měkoučké a všecky snězené.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella (upraveno) 7. 1. 2023, 11:36
Dobrý den,zhotovila jsem na vánoce a jsou moc dobré,děkuji za receptík. (hello) (L) (F)
Hegi 27. 12. 2019, 11:49
Děkuji za výborný recept, vybrala jsem si ho letos na vánoce a perníčky jsou opravdu super. Určitě zařazuji mezi své oblíbené recepty a doporučuji.
spero 27. 12. 2019, 22:03
@Hegi Děkuji Vám za krásný komentář. Potěšil mě.
karma75 22. 12. 2019, 12:40
Jsou krásné (F), určitě někdy vyzkouším, ta náplň je lákavá. Moc děkuji za další recept (F)
spero 27. 12. 2019, 22:03
@karma75 Děkuji za milou zprávu. (F)
backa 22. 12. 2019, 11:12
Ivi,chválím Vaše perníčky s náplní ,letos jsem je zařadila mezi vánoční a jsou vynikající. (Y)manžel je perníčkový a moc si pochutnává. :-) :-)Přeji krásné vánoční svátky (andel)
spero 27. 12. 2019, 22:10
@backa Táničko, moc jste mě potěšila. Děkuji za dobrou zprávu. Děkuji i za přání k vánocům. Mějte se krásně v novém roce.
rufino 21. 12. 2019, 18:11
Vloni jsem dělala toto cukroví poprvé a těsto bylo velmi tuhé, drobivé, špatně se sním pracovalo, šlo špatně vyválet a i když jsem vyválela velmi tenkou placku a vykrájela tenká kolečka, po upečení se zmenšila a z tenkého kolečka bylo tlusté. Letos jsem tomuto cukroví dala opět šanci a to samé, abych to vůbec pořídila vyválet, přidala jsem žloutek. Další rok už tomuto těstu šanci nedám a vyzkouším jiný recept...ale náplň je skvělá.
Nadys 5. 1. 2017, 15:15
(Y)
Matinna 20. 12. 2016, 20:30
(Y)
kellystova 12. 12. 2016, 21:24
Ivanko, posílám velikou pochvalu (Y) (Y) (Y). S těstem se krásně pracovalo (cinky). Recept jsem si vytiskla do svých nejoblibenějších receptů (clamp) (L) Děkuji (F)
spero 5. 1. 2017, 14:53
@kellystova Vladěnko, děkuji Ti. (F)
bakyka 8. 12. 2016, 22:36
*-)prosím poradit - jaké má být těsto ? dělala jsem podle receptu, ale těsto mám tuhé, hutné, musím hodně tlačit na váleček, abych to rozválela. Už včera při zadělávání se všechny suroviny špatně spojovaly. :´(Jinak upečené jsou dobré a mohu hned zítra už spojovat povidly nebo raději až těsně před vánocemi? (stromecek)
spero 10. 12. 2016, 16:55
@bakyka Eliško, jednou jsem nechala těsto přes noc v ledničce a pak šlo také ztuha rozválet. Čerstvě vypracované těsto je vláčné a jde rozválet krásně. Slepovat můžete hned.
bakyka (upraveno) 13. 12. 2016, 12:44
@spero Ivanko, moc děkuji. Já to těsto nechala uležet dva dny, vycházela jsem totiž z toho, že čím déle těsto leží, tím lépe, chutě a vůně se vzájemně víc propojí...jinak perníčky jsou už snědené, nabídla jsem vnoučatům na ochutnání a jen se po nich zaprášilo,ten devítiletý (koule)si dokonce nabral do krabičky na svačinu do školy :-)tak budu péct znovu, tentokrát vím, jak na to (clamp)
darinka30 28. 11. 2016, 21:53
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
BlankaSch 27. 11. 2016, 19:05
Peču už je řadu let dělám perníkové košíčky s touhle náplní. Recept je od autorky SLADKOSTINET..... doporučuju tahle paní m spoustu dobrůtek (zajic)
Bylinka1 19. 11. 2016, 16:43
Vypadají dobře a zase aspoň nějaká změna oproti klasickým perníčkům (Y) (clamp)
spero 19. 11. 2016, 19:26
@Bylinka1 Mě právě zaujal recept tou náplní a nezklamal.
Paluna 2. 11. 2016, 15:01
(Y) (Y) (Y)
hantonie 2. 11. 2016, 13:09
Tak zítra hned udělám zkušební vzorek na vánoce, vypadají až moc žravě (clamp)
kokoska24 29. 10. 2016, 22:35
Opravdu jsou hned měkké?Mohu použít do těsta jinou mouku než hladkou, třeba žitnou?Děkuji za odpověď.
spero 30. 10. 2016, 16:54
@kokoska24 Haničko, hned ne, ale druhý den ano. Aspoň já to tak měla. S tou žitnou moukou Vám neporadím, jaké by byly, to nemám vyzkoušené.
Evula.U 27. 10. 2016, 23:10
Velice hezke (F)
spero 30. 10. 2016, 16:54
@Evula.U Děkuji Evičko. (F) (F)
Nadys 26. 10. 2016, 11:49
(Y)
spero 26. 10. 2016, 16:07
@Nadys (F) (F) (F)
pavlíkmacík 25. 10. 2016, 22:51
(clamp) (clamp) (clamp)mňam (zajic) (C) (hello) (L)
spero 26. 10. 2016, 16:08
@pavlíkmacík (F) (F) (F) (F) (F)
laskonka333 20. 10. 2016, 17:38
*-) vianoce sa blížia *-) tak zasa budem mať nejakú obmenu (hello)
spero 26. 10. 2016, 16:08
@laskonka333 (F) (F) (F) (F)
Evula.U 28. 10. 2016, 19:17
@spero (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie