Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

KŘEHOUČKÁ LINECKÁ KOLEČKA

0.0
KŘEHOUČKÁ LINECKÁ KOLEČKA

Potřebné ingredience

Suroviny na linecké těsto: 375 g hladké mouky, 250 g másla, 125 g moučkového cukru, 1-2 žloutky (podle velikosti vajec), strouhaná citronová kůra. Ostatní suroviny: Pravý rybízový džem, moučkový a vanilkový cukr.

Postup přípravy

Postup – těsto:
Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, utvoříme kouli, nebo váleček, zabalíme do fólie a vložíme do ledničky alespoň hodinu. Pak si po kouskách ukrajujeme, vyválíme plát a vykrojíme formičkou kolečka, nebo jiné, libovolné tvary, které ihned pokládáme na plechy z pečícím papírem. Tímto způsobem spotřebujeme všechno těsto a pečeme při teplotě 170-175 st. C.

Doba pečení je kolem 8 –max. 10 minut. Po pěti minutách plech v troubě otočíme a linecké zkontrolujeme. Za 8 minut, jak začne cukroví vonět, kontrolujeme barvu a okraje. Pokud začne nepatrně růžovět, je hotovo. Barva by měla být ale bílá, upečené horké cukroví je ještě velmi měkké, ale po vytažení z trouby se rychle zatáhne a zpevní. Vše necháme vychládnout.

Dokončení: Nakonec kolečka po dvou slepíme džemem a uložíme do chladna. Před konzumací jemně poprášíme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.

Přeji dobrou chuť.

Připravené linecké těsto.

Vykrajované linecké cukroví před pečením.

Upečeno.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 4. 12. 2016, 16:15
(banky)
yarkal 6. 12. 2016, 10:36
@Evula.U (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie