Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KYNUTÉ KOLÁČKY S NUTELOU A PLÁTKY MANDLÍ

0.0
KYNUTÉ KOLÁČKY S NUTELOU A PLÁTKY MANDLÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 2,5-3 čtvrtlitrové hrníčky hladké mouky, špetka soli, 2 lžíce moučkového cukru, 1 hrnek vlažného mléka, 1 deci slunečnicového oleje, 1-2 PL bílého jogurtu, 1 celé vejce, 1 žloutek, ½ kostky čerstvého droždí (21 g), 1 lžička cukru do kvásku, 1 PL rumu pro zlehčení těsta i zvýraznění chuti. Suroviny na náplň a zdobení povrchu koláčků: oříšková nutela, nebo jiný podobný krém, 2 PL mandlových plátků, 2 PL máslové drobenky, 1 rozšlehané vejce na potření.

Postup přípravy

Postup:

Do mísy vložíme všechny předepsané suroviny, včetně předem připraveného kvásku a zaděláme vláčné těsto.
Slabě ho poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme v míse vykynout.
Až zhruba za třičtvrtě hodiny zdvojnásobí svůj objem, těsto rozválíme na podmoučené pracovní desce asi na plát o síle 1,5-2 cm. Vykrajujeme menší kolečka (velikost dle vlastní volby), uložíme je na plech s papírem a střed stiskneme malou skleničkou. Ještě je asi 10 minut necháme dokynout.

Dokončení: Pak znovu zmáčkneme středy koleček a hned je naplníme nutelou, posypeme plátky mandliček a jen velmi slabě drobenkou. Obvod ještě neupečených koláčků natřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme do zlatavé barvy zhruba 20-25 minut při teplotě 175-180 st. C. Po vytažení z trouby necháme voňavé koláčky pod utěrkou vychladnout.

Můj tip: Koláčky stejně dobře chutnají i s povidly, makovou, tvarohovou, ořechovou náplní, ovocným džemem, nebo i drobným čerstvým ovocem (borůvky, ostružiny, třešně, švestky apod.).

Přeji dobrou chuť.

Ještě jeden obrázek s koláčky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 17. 1. 2017, 10:20
(Y) (Y) (Y) (F)
yarkal 25. 1. 2017, 12:06
@novackova (Y) (Y)
Evula.U 16. 1. 2017, 16:46
Vypadaji velice chutne (C) (C) (C)
yarkal 21. 2. 2017, 12:11
@Evula.U (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie