Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Jemné čokoládové řezy s banánem

0.0
Jemné čokoládové řezy s banánem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL horké vody, 5 PL oleje. Krémy: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, cukr moučka dle chuti, 100 g mléčné čokolády, 1 PL kakaa, 500 ml smetany ke šlehání, 6 želatinových plátků. Dále: 3-4 banány, čokoládové zdobení.

Postup přípravy

Z bílků a malé části cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, postupně přiléváme olej, zašleháme i prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Stěrkou opatrně vmícháme do těsta sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30x40 cm a v předehřáté troubě upečeme.

Ve větší míse zamícháme tvarohy, zakysanou smetanu a cukr moučku (dala jsem 5 plnějších lžic). V jiné míse vyšleháme ze smetany šlehačku, vmícháme ji do tvarohů a vše rozdělíme na polovinu. Rozpustíme nad párou čokoládu. 3 želatinové plátky necháme 10 minut nabobtnat v trošce vody a pak je opatrným zahřátím za stálého míchání rozpustíme. Do jedné části krému nalijeme vlažnou čokoládu, přidáme kakao a spojíme s rozpuštěnou želatinou. Krém natřeme na piškot, poklademe kolečky banánů a zalijeme bílým krémem, do kterého jsme vmíchali také 3 rozpuštěné želatinové plátky. Povrch zvlníme a moučník necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne. Pokrájené řezy dozdobíme. Podáváme vychlazené.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 11. 4. 2017, 23:29
(velikonoce16)h (velikonoce) (velikonoce5) (velikonoce12) (velikonoce13)
Marti W. 11. 4. 2017, 10:08
Nejsem zvyklá pracovat s plátkovou želatinou ale s tou v prášku nebo v granulkách. Kolik je prosím přibližně gramů těch 6 plátků? Jinak nádherné lákavé řezy (clamp) (hello)
spero 12. 4. 2017, 21:09
@Marti W. Martinko, děkuji za pochvalu. (F) V sáčku je 6 plátků a váží 10 g. Když si zvyknete na plátky, budete je používat raději než práškovou želatinu, protože se s nimi pracuje skvěle.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie