Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Crumble - jablečno-švestkový

0.0
Crumble - jablečno-švestkový

Potřebné ingredience

* DROBENKA: 80 g másla, 100 g ovesných vloček (jemné Emco), 70 g pšeničné mouky (může být i celozrnná), 70 g třtinového cukru, 1 lžička skořice, špetka soli; * NÁPLŇ: 4-5 jablek, 8 větších švestek (samozřejmě je možno použít jiný poměr ovoce i jiné druhy), 70 g třtinového cukru, 30 g vanilkového cukru, ½ lžičky skořice; * NA POVRCH: plátky mandlí (nebo jiných ořechů); * KRÉM: lžíce Mascarpone, 2 lžíce zakysané smetany (a případně na poprášení trochu strouhané hořké čokolády)

Postup přípravy

Dno hrnce vymazat máslem.

Jablka oloupat, vykrojit jádřinec a pokrájet na cca 1 cm silné plátky, švestky vypeckovat a pokrájet na čtvrtky.
Ovoce nasypat do hrnce a přidat třtinový cukr + vanilkový cukr + skořici.
Směs promíchat.

Ze všech surovin na drobenku připravit drobenku a navrstvit jí na jablka, povrch posypat mandlemi.

Pomalit na LOW 3 hodiny (3,5l hrnec).
Poté hrnec vypnout a nechat stát ještě minimálně ½ - 1 hodinu (a klidně déle - víc rozleželé je lepší, výborné i studené).

Mascarpone a kysanou smetanu umíchat v hladký krém - přidat na talíři.

Dno hrnce vymazat máslem. Jablka oloupat, vykrojit jádřinec a pokrájet na cca 1 cm silné plátky, švestky vypeckovat a pokrájet na čtvrtky. Ovoce nasypat do hrnce a přidat třtinový cukr + vanilkový cukr + skořici.
Směs promíchat. Ze všech surovin na drobenku připravit drobenku a navrstvit jí na jablka, povrch posypat mandlemi. Pomalit na LOW 3 hodiny (HIGH 2 hodiny). Poté hrnec vypnout a nechat stát ještě minimálně ½ - 1 hodinu (a klidně déle - víc rozleželé je lepší, výborné i studené). Mascarpone a kysanou smetanu umíchat v hladký krém - přidat na talíři.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kopretin.a 24. 9. 2017, 19:15
je to výborné..doporučuji dělat v zapékacích mističkách, protože to pak vypadá i moc hezky naservírované... (F)
Ayra 25. 9. 2017, 21:29
@kopretin.a Se zapékacími mističkami se v pomalém hrnci pracovat nedá - v klasické troubě jsou jednoporcové mističky určitě dobrá volba.
kopretin.a 27. 9. 2017, 13:52
@Ayra neznám pomalý hrnec...ale v troubě je to hotové za 10 minut... (L) (F)
Ayra 27. 9. 2017, 16:31
@kopretin.a Ano, ale toto je recept v kategorii pomalý hrnec a tedy je uzpůsoben pro pomalý hrnec. Pečení v troubě je jiné.
racochejlek 24. 9. 2017, 18:01
Dneska jsem dělala Váš recept a musí říct, že je to úžasná záležitost. Opravdu výborné a přitom velmi jednoduché.
Ayra 25. 9. 2017, 21:28
@racochejlek Jsem ráda, že chutnalo (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie