Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Palmírky - Palmiers

0.0
Palmírky - Palmiers

Potřebné ingredience

100g třtinového cukru + na poprášení válu(můžete použít na poprášení i obyčejný krystal cukr) strouhaná kůra z 1 pomeranče 1/2 lžičky mletého kardamomu 1/4 lžičky mletého zázvoru 1 listové těsto 20g másla - rozpuštěného ( Někdy přidám i skořici, někdy udělám náplň z nastrouhaných ořechů)

Postup přípravy

Hrozně ráda chodím na Palmírky do pekárny St. Paul a tak jsem si našla recept na netu a tady je i pro Vás, kdo máte Palmírky rádi - nic na tom není, máte to hotové do 30 minut i s pečením.

1 Smíchejte cukr s pomerančovou kůrou a kořením a odložte.

2 Na vále lehce poprášeném třtinovým cukrem rozválejte těsto na sílu cca 3mm. Vypracujte z něj čtverec o hraně 30cm. Potřete máslem a posypte připraveným kořeněným cukrem. Potom rolujte proti sobě ze dvou protilehlých stran, aby se roládky setkaly uprostřed. Přendejte na tác a dejte ztuhnout do chladničky – trvá to asi hodinu až hodinu a půl. ( Když pracuji rychle, krájím rovnou, jde to docela dobře)

3 Troubu předehřejte na 220°C. Těsto krájejte na 1cm silné plátky (vzniknou jakési brýle) a ty rozložte na plechy vyložené pečicím papírem, přičemž mezi nimi nechte zhruba 5cm mezery. Pečte 8-10 minut do světle zlata.
Tady já už končím a nepeču je i z druhé strany, ale na netu jsem našla, že by se měly, ale nikdy jsem to nedělala, ale kdo to chce vyzkoušet......tak ještě proveďte bod 4.

4 Vyjměte z trouby a palmierky opatrně obraťte (dávejte pozor, rozehřátý cukr je velmi horký). Vraťte do trouby a pečte dalších 5 minut, až budou mít pěknou karamelovou barvu. Nechte vychladnout na plechu a podávejte v den, kdy se pekly, dokud jsou křupavé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

spero 4. 11. 2017, 20:46
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie