Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

CRINKLES čoko - popraskané,vrásčité sušenky

0.0
CRINKLES čoko - popraskané,vrásčité sušenky

Potřebné ingredience

225g čokolády ( nejlépe použít vysokoprocentní nad 70%kakaa ), 60g másla, 2 vejce, 10dkg cukru krystal, 225 g hladké mouky, 1 kávová lžička prášku do pečiva, pár kapek vanilkové esence ( nebo nahradit vanil. cukrem ), špetka soli, - na obalení: cukr krystal, cukr moučka

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem. V míse našlehám vejce spolu s cukrem, pak přimíchám alespoň malinko vychlazenou čokoládu s máslem, dále pár kapek vanilkové esence - našlehám a pomalu přišlehávám mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Důkladně umíchám těsto, které dám do folie, nebo sáčku a nechám přes noc, nebo minimálně 3 hodiny odpočinout v lednici. Z těsta tvořím kuličky velikosti vlašského ořechu(můžou být i malinko menší), důkladně obaluji nejdříve v cukru krystal, poté v cukru moučka ( cukry si připravím do mističek ). Kuličky dám na plech vyložený pečícím papírem, vložím do trouby předehřáté na 170 stupňů, peču přibližně 12 minut. Cukry utvoří popraskaný povrch.

vychlazená směs

obalujeme nejdříve v moučkovém cukru, poté v krystalu

připraveno na pečení :)

upečeno - jsou výborné !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bekorka 21. 12. 2017, 12:20
Prášek do pečiva celý? Nebo méně? Půjdu na ně... :)
Zuzikk 12. 12. 2017, 8:15
Už je musím zkusit !!! vypadají žravě !!! mají nějakou trvanlivost? než se snědí? :-p :-) (Y)
Kamis1 (upraveno) 18. 12. 2017, 10:50
Maruško, kolik jich je celkem? Nebo kolik plechů? Děkuji (F) Tak jsem vyzkoušela,ale musela jsem přidat více mouky,těsto bylo řídké..ale jinak jsou epesní ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie