Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ NA VÁNOCE NEBO K ČAJI ČI KÁVĚ

0.0
CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ NA VÁNOCE NEBO K ČAJI ČI KÁVĚ

Potřebné ingredience

40dkg ŠPALDOVÉ CELOZRN.MOUKY (kupujeme v DM drogerii),rn25dkg MÁSLA,rn10dkg TŘTINOVÉHO CUKRU (umletého na moučku),rn2 ŽLOUTKY,rn50g MANDLÍ (umletých),rntrochu nastrouhaného čerstvého ZÁZVORU,rnstrouhanou kůru z 1 bio CITRÓNU,rnVANILKOVÝ TŘTIN.CUKR z Vanilky Burbon (kupujeme v DM),rnDŽEM na slepení,rn(může být moučkový cukr na posyp).

Postup přípravy

Ze všech přísad vypracujte hladké těsto a nechte uležet v mikrotenu v lednici.rnPoté těsto vyválejte přes mikroten na cca 3mm plát, vykrájejte z něj vykrajovátky kolečka (nebo jiné tvary) a do 1/2 vykrojených tvarů ještě udělejte malými tvořítky menší otvory. Dejte na plech s pečícím papírem a pečte dozlatova (cca 10-15min.) ve vyhřáté troubě na cca 150°C.rnPo vychladnutí celé linecké tvary pomažte džemem a přiklápějte lineckými tvary, které jsou uprostřed vykrojené. (Kdo chce tak může pro ozdobu tento horní díl před přiklopením k marmeládě ještě vložit do moučkového cukru), ale není třeba. Kdo ochutnal toto linecké, už pečou jen podle tohoto receptu. A když se chlapům neřeklo, že je to ze zdravější mouky a dalo se jim to ochutnat, chtěli od svých manželek, aby jim také doma manželky začaly péct toto cukroví :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marmela1 12. 12. 2021, 12:55
Jsou úžasné,křehoučké.Děkuji
Raguella 8. 12. 2021, 23:22
Dobrý den,určitě tentokrát moc ráda vyzkouším toto cukroví podle Vašeho receptíku,máme radši zdravější variantu.děkuji za receptík,snad se povedou?... (F) (L) :-) *-)
laskonka333 5. 1. 2018, 16:07
(banky) (stromecek)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie