Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Tarhoňa se slaninou, žampiony a sušenými rajčaty

0.0
Tarhoňa se slaninou, žampiony a sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

200 g tarhoni (v suchém stavu ´u nás množství pro 4-5 lidí), slanina (je možné přidat i různé zbytky masa), žampiony, sušená rajčata, cibule, olej na orestování tarhoni, 2 lžíce oleje na orestování slaniny a žampionů (pokud máte rajčata v oleji, dejte ten), lžička sladké papriky, špetka uzené papriky, sůl, bílý pepř, bylinky na ozdobení (lahůdková cibulka, petržel, bazalka...)

Postup přípravy

Tarhoňu restovat na 2 lžících oleje, až se začne barvit do růžova.
Jakmile začne chytat růžovou barvu, přidat papriku + uzenou papriku, rychle zamíchat a hned přilít horkou vodu.
Přidat sůl + trochu pepře, vařit na nejslabším plameni asi 10 minut (občas promíchat a podle potřeby přidávat horkou vodu tak, aby to po těch 10 minutách nebylo vysušené, ale aby už tam nebyla volně tekoucí voda).
Potom odstavit a nechat pod poklicí dojít.

Na oleji orestovat pokrájenou slaninu, pak přidat na drobno pokrájenou cibuli - jakmile začne cibule zlátnout, přidat žampiony, nakrájené na osminky nebo plátky. Restovat do změknutí žampionů (v případě potřeby podlévat, ať se zbytečně nepřipaluje), na závěr přidat na kousky pokrájená sušená rajčata.
Vše smíchat, na talíři posypat bylinkami.

Tarhoňu restovat na 2 lžících oleje, až se začne barvit do růžova.

Jakmile začne chytat růžovou barvu, přidat papriku + uzenou papriku, rychle zamíchat a hned přilít horkou vodu. Přidat sůl + trochu pepře a vařit na nejslabším plameni asi 10 minut (občas promíchat a podle potřeby přidávat horkou vodu tak, aby to po těch 10 minutách nebylo vysušené, ale aby už tam nebyla volně tekoucí voda). Potom odstavit a nechat pod poklicí dojít.

Na oleji orestovat pokrájenou slaninu, pak přidat na drobno pokrájenou cibuli.

Jakmile začne cibule zlátnout, přidat žampiony, nakrájené na osminky nebo plátky. Restovat do změknutí žampionů (v případě potřeby podlévat, ať se zbytečně nepřipaluje), na závěr přidat na kousky pokrájená sušená rajčata. Vše smíchat, na talíři posypat bylinkami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Antalikova 28. 12. 2018, 9:49
Dakujem za recept vsetko kde je tarhona mam velmi rada a toto urcite vyskusam (Y)
mIschka59 27. 12. 2018, 22:41
Možná by autorka která tady dala recept mohla uvést zdroj...recept je můj a byla bych ráda kdyby to uvedla děkuji.. :)
Ayra 29. 12. 2018, 18:18
@mIschka59 Omlouvám se, ale tento recept už koluje v naší rodině mnoho let, vlastně v docela dost variantách, tohle jen jen jedna z mých nejčastějších a nejoblíbenějších (původně je to dokonce ještě s domácími těstovinami, které též dělám, ale už ne tak často) - ona to asi zase není až tak jedinečná záležitost, aby na to měl někdo patent.
bedla7 23. 3. 2018, 12:22
(Y) (Y) tak to by šlo k večeři

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie