(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Řezy s tvarohovým krémem a rybízovým pudinkem
Potřebné ingredience
Piškotové těsto - 3 žloutky, ze 3 bílků sníh, 150 g polohrubé mouky, kávová lžička prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, 3 PL horké vody, 3 PL oleje Rybízové želé : 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody Krém: 100 g másla, 250 g tvarohu v alobalu, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka a jedním vanilkovým cukrem, 2 lžíce rumu. Na dokončení rybízová marmeláda... šlehačka
Postup přípravy
Kulatou dortovou formu vymažu omegou a vysypu hrubou moukou. Piškotové těsto - 3 bílky vyšlehám s vrchovatou lžící moučkového cukru, až se dělají špičky. Žloutky smíchám se zbylým cukrem, přidám olej a postupně přidávám polohrubou mouku, do které jsem zamíchala prášek do pečiva a špetičku soli, vodu a ušlehaný sníh. Možno přidat nastrouhanou citronovou kůru. Opatrně naliji do formy a ve vyhřáté troubě na 170 - 180 stupňů peču kolem 20 minut.
Úplně vychladlý korpus rozříznu, potřu rybízovou marmeládou a vrátím do ráfku. Krém - změklé máslo ušlehám s tvarohem, cukrem (cukru můžete dát víc podle vaší chuti) a rumem, postupně přidávám vychlazený uvařený vanilkový pudink (tvaroh a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil) a šleháme. Poté navrstvím na korpus a dám do lednice. Začnu připravovat želé.
Do rendlíku dám opraný, obraný červený rybíz, cukr, 100 ml vody a uvedu do varu. Ve zbylých 100 ml vody rozmíchám vanilkový pudink, naliju na rybíz, přivedu k varu a nechám asi 2 minuty vařit. Poté odstavím a ještě vlažné maliji na krém. V lednici nechám do druhého dne vychladit. Můžeme podávat se šlehačkou. Zákusek je pikantní. Místo rybízu můžeme použít maliny, ostružiny či borůrky, a to i ovoce mražené.
Úplně vychladlý korpus rozříznu, potřu rybízovou marmeládou a vrátím do ráfku. Krém - změklé máslo ušlehám s tvarohem, cukrem (cukru můžete dát víc podle vaší chuti) a rumem, postupně přidávám vychlazený uvařený vanilkový pudink (tvaroh a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil) a šleháme. Poté navrstvím na korpus a dám do lednice. Začnu připravovat želé.
Do rendlíku dám opraný, obraný červený rybíz, cukr, 100 ml vody a uvedu do varu. Ve zbylých 100 ml vody rozmíchám vanilkový pudink, naliju na rybíz, přivedu k varu a nechám asi 2 minuty vařit. Poté odstavím a ještě vlažné maliji na krém. V lednici nechám do druhého dne vychladit. Můžeme podávat se šlehačkou. Zákusek je pikantní. Místo rybízu můžeme použít maliny, ostružiny či borůrky, a to i ovoce mražené.
Tentokrát s meruňkovým, pudink je z domácí dřeně, o kterou už nikdo nestál
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalvíno
(upraveno)
6. 2. 2021, 12:21
Hurá, mám hodně rybízu v mrazáku.Tak tohle určitě vyzkouším.Děkuji za inspiraci.Hanka
krišon
(upraveno)
14. 8. 2021, 21:42
@kalvíno
Dělala jsem včera a už ho moc nezbylo. Je to náš nejoblíbenější rybízový moučník.
Paja 70
(upraveno)
5. 2. 2021, 21:10
Výborný !!! Měla jsem zbytky mraženého rybízu a jahod. Do želé jsem dala puding s příchutí červeného rybízu. U nás jsem ho ještě neviděla, mám ho ž Německa. Zvýraznil chuť rybízu. Velmi osvěžující. Paní Alenko, všem dnes ke kávičce chutnal. Děkuji za dobrý recept.
krišon
(upraveno)
14. 8. 2021, 21:47
@Paja 70
Děkuji. Také dělám i z mraženého rybízu. V zimě pak přijde krabička rybízu vhod.
danima3
(upraveno)
16. 6. 2019, 14:30
Už se chladí. Jen jsem dělala s jahodami. Vypadá výborně.
kyša
(upraveno)
16. 6. 2019, 13:22
Vyborny osvezujici moucnik urcite nepecu naposledy
krišon
(upraveno)
18. 6. 2019, 20:42
@kyša
Děkuji, dělám ho ráda, použít se dá jakékoliv ovoce nebo i kompot